Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Doc Brown är tillbaka från framtiden – i Lego

I väntan på att det blir den 21:e oktober – när Marty McFly anländer i sin tidsmaskin – kommer här ett återseende av Emmet ”Doc” Brown.

Av / 2015-05-21 - 10:56
Doc Brown är tillbaka från framtiden – i Lego

lego_dimensions2-460x254
”Great Scott!”

De tre Tillbaka till framtiden-filmerna tillhör de mest välkända och omtyckta sciencefiction-historierna genom alla tider. Och vi är fortfarande ganska så många som hoppas på att det händer något spännande när kalendern visar 21:e oktober 2015. Till exempel tidsresor, flygande skateboards eller kanske en fjärde film i serien.

Under tiden har Lego presenterat en comeback för självaste Emmet ”Doc” Brown, i Christopher Lloyds skepnad – skådespelaren har hunnit bli 76 år gammal och liknar mer än någonsin sin karaktär från filmerna, även utan teatersmink.

I den här lilla filmen får Doc Brown en mystisk leverans i form av ett paket som han öppnar i sitt laboratorium. Sedan händer det mystiska saker …

lego_dimensions5-460x254
Doc Brown får ett mystisk paket till laboratoriet, där han tycks ha fått DeLorean-bilen i körbart skick – trots att den mosades av ett flygande tåg i den tredje filmen.

Videon är en reklam för Lego-spelet ”Dimensions”, med tillhörande merchandise i form av figurer och bitar. Här får man äntligen göra det man inte fick som barn: att blanda hejvilt mellan regler, fantasivärldar och världar. Batman kan diskutera moral med Gandalf, Superman kan slåss mot en Balrog. Och Doc Brown kan konstatera att rumtiden har kollapsat. Det ingår faktiskt figurer från så många serier och historier att det finns material för åtskilliga nörd-quizzer!

lego_dimensions1-460x191

Tack vare en fan-skara som haft tre årtionden på sig att växa är allt som har att göra med ”Tillbaka till framtiden” så gott som säkert att bli viralt. Och när till och med självaste Doc Brown är tillbaka i rutan så är uppmärksamheten säkrad. Vi gissar att den knappt tre minuter långa filmen blir en av de mest delade i år!

https://youtu.be/N5VZSBLTN08

Fast nog verkar det lite konstigt att allting har premiär 2:a oktober i stället för 21:e. Undrar vad som händer då?

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Styr datorn med hjärnan

Solpaneler i ögonen?

Googles AI fantiserar fram spel

Ny AI utmanar GPT-4

Google släpper mini-AI

Kinas superdator slår rekord

AI-generator skapar realistiska videor

ChatGPT får minne – som kan stängas av

Kan det här pannbandet styra drömmar?

Googles chattbot byter namn till Gemini

ISS får uppgraderad dator

Nu ska Googles AI bli smartare - på svenska!

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen