annons
annons

Företag

Mindre tv och mobil, mer PS

Sony drar ner på tillverkningen av TV och Smartphones för att istället satsa mer på PS och image sensors.

Vi läser på Digitaltrends.com, vilket verifieras från Reuters, att Sonys ekonomiska vinst på den enormt populära PS4 dräneras på grund av att deras Smartphones och TV visar (mycket) sämre siffror. Man hävdar att Sony därför kommit med en plan som medför att man drar ner ordentligt på produktionen av TV och Smartphones för att istället öka investeringarna i PS, image sensors, gamingprodukter mm. Sony säger att de inte vill sluta helt med mobiltelefoner, men dra ner på antalet tillverkade och förmodligen då också antalet modeller. Likaså blir det med TV-tillverkningen, där man sägs välja att satsa på de högpresterande modellerna – lägre antal men högre kvalitet, alltså.

“We’re not aiming for size or market share but better profits,” säger Hiroki Totoki, som är Sonys nye chef för mobildivisionen.

Det heter alltså att man vill göra både mobil- och TV-divisionerna räntabla, även om det kommer att medföra att man tappar marknadsandelar. Dessutom förväntar man från Sony att PS- och Image sensors-divisionerna kommer att expandera våldsamt och att det därför är där som satsningarna ska ske.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-