Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Gör surfhistoriken sökbar

En ny plugin gör det enkelt att hitta tillbaka till sidor du besökt förut.

Av / 2014-11-25 - 16:39
Gör surfhistoriken sökbar

Tillhör du dem som aldrig raderar surfhistoriken så kan det äntligen blir praktiskt. Om du inte är rädd för hackare eller nyfikna familjemedlemmar kan du hämta webbläsartillägget Fetching och sedan enkelt söka bland webbsidor du besökt tidigare och på så sätt hitta den där superintressanta artikeln du inte lyckats googla dig fram till igen. Enda haken är att historiken inte går längre tillbaka än datumet du installerade Fetchin på, och ännu så länge finns programmet bara till webbläsaren Chrome.

Det finns två versioner att välja mellan, en molnversion och en vanlig lokalt lagrad version. Det är bara Mac-användare som kan välja den lokala och lagra alla data direkt på sin egen hårddisk. Windows-användare får nöja sig med molnversionen som kräver abonnemang. Vilken version du än väljer så blir det enklare för hackare att komma åt din webbhistorik, så du bör inte tillhöra den alltför intressanta – eller paranoida – typen.

fetching.io

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

AI planerar svenskars semester

Styr datorn med hjärnan

Solpaneler i ögonen?

Googles AI fantiserar fram spel

Ny AI utmanar GPT-4

Google släpper mini-AI

Kinas superdator slår rekord

AI-generator skapar realistiska videor

ChatGPT får minne – som kan stängas av

Kan det här pannbandet styra drömmar?

Googles chattbot byter namn till Gemini

ISS får uppgraderad dator

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen