Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

GoPro-drönarna kommer!

Snart kan vi få drönare med inbyggd GoPro-kamera

Av / 2014-11-27 - 23:17
GoPro-drönarna kommer!

Actionvideokamerorna har blivit superpopulära och ingen är mer poppis än originalet GoPro. Vi ser allt fler kreativ påhitt och exempel på hur man filmar situationer från förstapersonsperspektiv. Speciellt kul är det att sätta fast kameran på en drönare, flyga i väg med den och filma fantastiska scener från luften.

Här är snygg video filmad från luften med hjälp av en GoPro och en drönare.

Drönarna har dessutom sjunkit i pris och Business Insider räknar med att marknaden för civila drönare kan nå en årlig omsättning på 2 miljarder dollar för år 2020.

Vill du flyga runt med din GoPro-kamera måste du först köpa en drönare från något annat märke, till exempel en A.R. Drone, och sedan hitta på ett smart sätt att sätta fast GoPro-kameran.

ardrone2_hd_outdoor_b
Parrot A.R.Drone 2.0 är den mest populära drönaren för konsumenter i dagsläget, men det kan ändras när GoPro släpper sina egna.

GoPro-drönare 2015?
Men enligt Wall Street Journal (artikel kräver abonnemang) håller GoPro på att utveckla sitt eget sortiment med drönare till entusiastiska kunder.

Enligt ryktet kan vi köpa helikoptrar med flera rotorer och förmonterad GoPro-kamera om ungefär ett år, med prislappar från 500 till 1000 dollar (ungefär 3 500-7 000 kronor).

GoPro_Hero4Black
Snart kan vi få se GoPro-drönare med inbyggda kameror. Här är Hero 4 Black Edition.

Nya filmfunktioner
Att kameran sitter inbyggd i drönaren ger helt nya möjligheter för filmning från luften. Vi skulle kunna tänka oss att man kan styra drönaren direkt från GoPro-appen, vilket kan leda till helt nya kameravinklar, panoreringar och inte minst att man följer rörliga föremål. Snart kan vem som helst filma en biljakt lika bra som en professionell filmstudio!

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

AI planerar svenskars semester

Styr datorn med hjärnan

Solpaneler i ögonen?

Googles AI fantiserar fram spel

Ny AI utmanar GPT-4

Google släpper mini-AI

Kinas superdator slår rekord

AI-generator skapar realistiska videor

ChatGPT får minne – som kan stängas av

Kan det här pannbandet styra drömmar?

Googles chattbot byter namn till Gemini

ISS får uppgraderad dator

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen