annons
annons

Teknik

GoPro-drönarna kommer!

Snart kan vi få drönare med inbyggd GoPro-kamera

Actionvideokamerorna har blivit superpopulära och ingen är mer poppis än originalet GoPro. Vi ser allt fler kreativ påhitt och exempel på hur man filmar situationer från förstapersonsperspektiv. Speciellt kul är det att sätta fast kameran på en drönare, flyga i väg med den och filma fantastiska scener från luften.

Här är snygg video filmad från luften med hjälp av en GoPro och en drönare.

Drönarna har dessutom sjunkit i pris och Business Insider räknar med att marknaden för civila drönare kan nå en årlig omsättning på 2 miljarder dollar för år 2020.

Vill du flyga runt med din GoPro-kamera måste du först köpa en drönare från något annat märke, till exempel en A.R. Drone, och sedan hitta på ett smart sätt att sätta fast GoPro-kameran.

ardrone2_hd_outdoor_b
Parrot A.R.Drone 2.0 är den mest populära drönaren för konsumenter i dagsläget, men det kan ändras när GoPro släpper sina egna.

GoPro-drönare 2015?
Men enligt Wall Street Journal (artikel kräver abonnemang) håller GoPro på att utveckla sitt eget sortiment med drönare till entusiastiska kunder.

Enligt ryktet kan vi köpa helikoptrar med flera rotorer och förmonterad GoPro-kamera om ungefär ett år, med prislappar från 500 till 1000 dollar (ungefär 3 500-7 000 kronor).

GoPro_Hero4Black
Snart kan vi få se GoPro-drönare med inbyggda kameror. Här är Hero 4 Black Edition.

Nya filmfunktioner
Att kameran sitter inbyggd i drönaren ger helt nya möjligheter för filmning från luften. Vi skulle kunna tänka oss att man kan styra drönaren direkt från GoPro-appen, vilket kan leda till helt nya kameravinklar, panoreringar och inte minst att man följer rörliga föremål. Snart kan vem som helst filma en biljakt lika bra som en professionell filmstudio!

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-