Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

24 julklappstips

I år önskar vi oss hårda paket. De ska naturligtvis gå på ström också. Här hittar du tips från våra egna önskelistor som du kan dela ut till familj och vänner. Så blir ingen besviken i år.

Av / 2014-12-10 - 06:00
24 julklappstips

Sennheiser  Momentum In-Ear

Sennheiser Momentum In-Ear

Sennheisers Momentum-serie är några är de mest välljudande hörlurarna vi känner till. Nu är äntligen öronsnäckorna i samma serie här, och de får inte sina storebröder att skämmas. Snäckorna är gjorda av metall och är svarta med röda detaljer. De finns iPhone- och Android-versioner och är en perfekt ersättning för propparna som följde med mobilen.
1 000 kr
sennheiser.se

 

Klipsch GiG

Klipsch GiG

En pigg liten bärbar – och trådlös – högtalare som får plats i handbagaget. En smidig bygel fungerar som stöd och gör att GiG både kan ligga ner och ställas på högkant. Ljudet är kraftigt med tanke på den ringa storleken. Ungefär lika liten som Bose SoundLink Mini, men med betydligt kraftigare ljud. Ändå har Klipsch-högtalaren en batteritid på 12 timmar, nästan dubbelt så lång som SoundLink Mini. Trådlös överföring av musik görs via Bluetooth och aptX-kodningen förbättrar ljudet.
1 500 kr
septronic.se

 

LGGWatch

LG G Watch R

De flesta smartklockor vi sett hittills har varit kantiga och ärligt talat lite för nördiga för vanligt folk. Men LG har förstått att klockan måste se ut som en klocka om någon ska vilja ha den på handleden. Den har dessutom standardfattning så att du kan sätta ditt vilket snyggt armband som helst. När skärmen inte visar en klassisk urtavla kan den visa samtal, SMS, mail, notifieringar och påminnelser. Den har också inbyggd pulsmätare så att du kan mäta hur effektiv din träning är.
2 800 kr
lg.com

 

Holger Senior

Holger Senior

Datorväskor finns det hur många som helst av, men få är lika coola som svenska Holger Bags. De har dessutom en extra finess: längst fram sitter ett laddbart batteri som kan ladda dina prylar. Surfplatta eller mobil.
Holger Bags finns i tre storlekar, detta är Senior med plats för en 13-tums dator, en surfplatta en dokumentmapp och diverse småsaker. Finns i flera färger.
2 000 kr
Holgerbags.com

 

Panasonic Lumix GM5
Panasonic Lumix GM5

Att packa upp en systemkamera på julafton är nog den ultimata julklappsutdelningen för många fotografer. Då passar det med en av de läckraste och mest användbara små systemkamerorna vi känner till. Panasonics lilla GM5 slinker ner i fickan och har inbyggd elektronisk sökare, ett pyttelitet zoomobjektiv och felfri bildkvalitet.
9 000 kr
panasonic.se

 

FiiO_E11K_Kilimajnaro2(2)
Fiio Kilimanjaro 2

En bärbar hörlursförstärkare är den bästa ljudförbättringen du kan ge din mobiltelefon. Och vi var överförtjusta över föregångaren Fiio E11. Fylligt ljud, potent förstärkare och en praktisk EQ som gjorde att man kunde ställa in ljudet som man själv ville. Nya E11K Kilimanjaro 2 kan allt som föregångaren kunde och har dessutom fått 50 procent högre effekt (450 mW, 16 ohm) och 60 procent längre batteritid (16 timmar). Utseendet är också uppiffat, nu i borstad eloxerad aluminium.
900 kr
bestsound.no

 

Auris_Skye
Auris Skye

Har du en iPhone-dockningshögtalare med gammal kontakt så förvandlar den här geniala prylen högtalaren till trådlös via AirPlay. Den kopplas antingen till hemnätverket eller skapar ett eget litet nätverk (WiFi Direct). Sedan kan du strömma musiken trådlöst via AirPlay från din bärbara Apple-pryl eller iTunes på PC eller Mac. Alternativt kan Auris Skye använda DLNA med Android- och Windows-mobiler. Bäst av allt är att Auris Skye inte behöver laddas upp, den drar ström direkt från dockan.
1 000 kr
ttmicro.no

 

värmekamera
Värmekamera till mobilen

En värmekamera behöver vi väl allihop! Att kolla var huset läcker värme, hitta bortsprungna barn och husdjur och vad vet jag. Nu kan man faktiskt få en till mobilen, till både Android och iPhone 5 eller senare. Visserligen får du än så länge beställa Seek Thermal från USA, men det här är ju något man bara måste ha!
199 dollar
thermal.com

 

ADDONT9OR
Audio Pro Addon T9

Trådlösa högtalare är ett smidigt sätt att få musik i huset utan att behöva ha en stor musikanläggning. Och de är lätta att flytta till ett annat rum eller ta med sig till sommarstugan. In med kontakten i eluttaget och börja spela musik direkt från mobilen, surfplattan eller den bärbara datorn. En av våra favoriter är Addon T9 som är snygg nog för att stå framme samtidigt som den låter fantastiskt bra. Och till ett pris som är betydligt lägre än konkurrenterna i samma klass.
2 300 kr
audiopro.se

 

Logitech K480
Logitech K480

Glöm det krångliga skärmtangentbordet! Här är en uppsättning tangenter som kan användas med – nästan – alla dina prylar på en gång. Stoppa ner telefonen eller surfplattan i springan och skriv loss. Du kan Bluetooth-parkoppla K480 med upp till tre enheter åt gången och växla mellan dem på ett par sekunder genom att vrida på en ratt.
500 kr
logitech.se

 

TrekStor Surftab
TrekStor Surftab Xintron 10.1 Fan Edition

10-tumsplattan från TrekStor känns inte som den budgetsurfplatta den egentligen är. Baksidan av aluminium gör den både tunn och stabil och Intel-processorn ger gott om kraft. Du får en digital-TV-mottagare och mikro-USB med på köpet och eftersom högtalarna sitter på framsidan är ljudet faktiskt briljant. Sedan vi testade Xintron 10.1 i somras har priset dessutom sjunkit betydligt, vilket gör den till ett riktigt bra köp.
1 600 kr
wemarketing.se

 

Images
Pure Evoke D4 BT

Köksradion har blivit digital och kan dessutom prata med din mobil och surfplatta. Pure Evoke D4 BT är den senaste inkarnationen av den populära bordsradion. Den nya versionen tar naturligtvis emot både FM och DAB och kan dessutom använda som Bluetooth-högtalare. Det går till och med att ladda sin bärbara spelare, samtidigt som musiken spelar, tack vare en USB-port på baksidan. Köper du ett batteripaket som tillbehör (420 kr) så blir musiken helt bärbar.
1 650 kr
pure.com

 

Jabra Solemate Max
Jabra Solemate Max

Ta med dig festen till stranden med Jabras liksom-bärbara toppmodell bland Bluetooth-högtalare. Den passar inte i fickan och knappt i ryggsäcken, men du kan utan problem lägga ner den tre kilo tunga Solemate Max i bagageluckan när du tar bilen på utflykt. Max-högtalaren är naturligtvis skyddad mot smuts, sand och vattenskvätt. Separata stereohögtalare för bas och diskant och en gemensam slavbas på baksidan spelar musik så att alla vill dansa.
3 200 kr
jabra.se

 

Sonos Play1
Sonos Play:1

Sonos Play:1 är en liten och lättanvänd musikspelare med riktigt bra ljud för sin storlek. Fram till jul får man dessutom på köpet med ett års gratis musik via Deezer, som är en snabbt växande musiktjänst med i nuläget 35 miljoner låtar. Deezer har också en nordisk musikredaktion, så det finns mycket av ”vår” musik trots att det i grunden är en fransk musiktjänst. Det betyder också att det finns en massa spännande musik på Deezer som normalt inte når fram till våra breddgrader.
1 800 kr
hifiklubben.se

 

X-Men
X-Men – Limited Cerebro Helmet Collection

X-Men – Days of Future Past 3D (läs recension i detta nummer) har just släppts på Blu-ray. Nu kan du komplettera din stora X-Men-samling med alla filmerna (X-Men, X2, X-Men – The Last Stand, X-Men Origins: Wolverine, X-Men – First Class, The Wolverine samt X-Men – Days of Future Past) i dena fantastiska samlarutgåva. Förutom mer än 14 timmars speltid, hjälmen och en otroligt cool inpackning får du en uppsjö av bonusmaterial och bild- och ljudkvalitet av toppklass. En julklapp till brorsonen som har allt?
1 500 kr
rocks.se

 

Disney
From all of us …

Frågar du en svensk vad hans eller hennes största julminne från barndomen är så är det väldigt många som svarar Kalle Ankas Julafton, själva definitionen av julstämning, iscensatt av Walt Disneys fantastiska konstnärer och elegant orkestrerad av Benjamin Syrsa som guide genom Disneys fantastiska filmkatalog. Men till skillnad från de korta snuttarna som visas på julafton innehåller den här boxen de fullständiga filmerna: Snövit, Pinocchio, Lady & Lufsen, Djungelboken, Aristocats och Robin Hood (1937–1973). En oumbärlig klapp till HELA familjen!
580 kr
rocks.se

 

BeoPlayH6SE
BeoPlay H6

Bang & Olufsen är kända för sina stilrena produkter med hög kvalitet. BeoPlay H6 är en justerbar, ergonomisk och bekväm over-ear-hörlur. Ljudet är av den välbalanserade sorten som man kan lyssna på i timtal utan att bli trött i öronen. H6 har även en ljudutgång så att du kan dela med dig av musiken till en kompis. Fjärrkontroll och mikrofon finns inbyggt i sladden. Nytt för i år är att H6 finns som Special Edition, i en rad moderna färgalternativ. En välljudande och lyxig julklapp både till mor och far!
3 300 kr
beoplay.com

 

Huawei Ascend Mate 7
Huawei Ascend Mate 7

För de här pengarna är kanske Ascend Mate 7 den bästa phablet-mobilen just nu. Huaweis implementering av Android-plattformen har ett par skönhetsmissar, och ljudet är inget att skriva hem om, men vi gillar fingeravtrycksläsaren och både skärmkvalitet och prestanda tillhör de främsta. Dessutom har Ascend Mate 7 en gedigen design med läckra material – bland annat den tunnaste ram runt skärmen vi har sett i någon mobil.
4 600 kr
huaweidevice.se

 

Samsung Multiroom
Samsung Multiroom

Det nya trådlösa ljudsystemet från Samsung ger dig enkel musikavspelning var som helst i huset. Med Samsung Multiroom-appen på mobilen eller surfplattan kan du enkelt ställa in volym, byta låt eller välja vilka högtalare som ska spela vilka låtar. De kan också spela musik direkt från mobilen via Bluetooth och NFC. Multiroom stöder Spotify Connect vilket innebär att du kan spela musik direkt från Spotify-appen. Högtalarna går dessutom att koppla ihop med en Samsung-ljudlimpa och utökas till ett komplett surroundsystem. Finns i svart och vitt.
Hub: 500 kr
M3: 1 800 kr
M5: 2 800 kr
M7: 3 600 kr
samsung.se

 

Samsung-HW-H7500-0
Samsung HW-H7500

Ligger det en konkav TV under granen i år? Då kan du behöva en ljudlimpa som ser till att ljudet inte heller blir helt platt! Samsung har släppt en konkav, trådlös ljudlimpa som är kompatibel med de välvda 55- och 65-tumsmodellerna, inklusive HU8505. Soundbar-högtalaren är utrustad med två högtalare på sidan och spelar ljud åt tre olika håll, vilket ger en bredare ljudbild och virtuellt surroundljud. H7500 kan antingen användas med TV-stativ eller monteras på väggen. Finns i både svart och silver – och i en billigare, platt version som heter HW-750/751.

7 000 kr
samsung.se

 

Parrot Rolling Spider_990
Parrot Rolling Spider

Det här är en kompakt och smidig flygande drönare som flyger inomhus och utomhus med hög hastighet och fin stabilitet. Den susar genom luften, gör loopar och med hjälp av de avtagbara hjulen kan den köra från golv till tak. Den är kompakt och lätt (55 gram) och gjord av polyamid. Den styrs via Bluetooth. En vertikal kamera (60 bilder/s) hjälper drönaren att stabilisera flygningen och ultraljud analyserar flyghöjden upp till 4 meter. Över 4 meter mäter en trycksensor höjden. Kameran kan också ta stillbilder som lagras på det inbyggda flashminnet (1 GB). Bilderna överförs till datorn via en inbyggd mikroUSB-kontakt.
1 000 kr
parrot.com

 

Dell  Venue  8 Pro
Dell Venue 8 Pro

Det är lite av en bedrift att bygga en surfplatta som är så här kompakt och robust och som dessutom ger användaren ett komplett programpaket. Dell Venue 8 Pro är naturligtvis gjord av glas och plast men känns rejäl och den koncentriska strukturen på den svarta baksidan är både snygg och ger ett bättre grepp. Att klämma in en full version av Windows 8.1 på en 8-tums skärm är däremot inte världens bästa idé. I skrivbordsläge är touch-styrning nästan omöjlig om man inte har väldigt små fingrar, fast då är det ju tur att Dell Venue 8 Pro stöder aktiv digitalpenna.
2 700 kr
dell.se

 

LG G Pad 8
LG G Pad 8.3

Det handlar om en highend-produkt till budgetpris, och vi gillar formen med en 8,3-tums skärm i en enhet som bara är en smula större än alla 7-tumsplattor. Vissa av de smarta funktionerna gör G Pad enklare och mer intuitiv att använda och prestanda är absolut godkända. Även om G Pad 8.3 har sina skavanker vågar vi ändå rekommendera den som en av de bättre Android-surfplattorna på marknaden. I synnerhet eftersom den både har en snygg skärmbild och ett bra ljud i lurarna.
2 600 kr
lg.com

 

SamsungHU75044ktv
Samsung HU7505 4K-TV

Samsung har satsat mycket på välvda skärmar i år, men vår favorit är fortfarande platt. HU7505-serien har knivskarp bildkvalitet med 4K-upplösning och en rad moderna smartfinesser, bland annat tillgång till HBO Nordic och Netflix (det senare i 4K-kvalitet) direkt från appar. HU7505-serien lär också vara enkel att hitta i en storlek som får plats – om inte under granen så åtminstone på väggen eller på TV-bänken. TV:n finns nämligen i storlekar från 48 ända upp till 85 tum!
10 000–100 000 kr
samsung.se

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

AI planerar svenskars semester

Styr datorn med hjärnan

Solpaneler i ögonen?

Googles AI fantiserar fram spel

Ny AI utmanar GPT-4

Google släpper mini-AI

Kinas superdator slår rekord

AI-generator skapar realistiska videor

ChatGPT får minne – som kan stängas av

Kan det här pannbandet styra drömmar?

Googles chattbot byter namn till Gemini

ISS får uppgraderad dator

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen