annons
annons

Nyheter

Digital skivspelarförstärkare

Eftersom LP-skivor är analoga verkar det kanske lite konstigt med ett digital RIAA-steg, men Project har ett sådant – och det är inte ens dyrt.

Tanken med Projects nya A/D Phono Box S är att erbjuda något till alla som har köpt en förstärkare som bara har digitala ingångar. Eftersom skivspelare är analoga av naturen så går det fullständigt åt skogen om man skaffar en förstärkare som saknar analoga ingångar.

Lilla A/D Phono Box S kostar 2 000 kronor och löser problemet eftersom den har en digitalomvandlare som konverterar skivspelarens analoga signal till en digital. Sedan kopplar man bara Phono Box S till någon av förstärkarens digitala ingångar med hjälp av en optisk kabel.

Project-skivspelarförstärkaren fungerar med alla sorters pickuper och grammofoner och har dessutom en liten bonus i form av en extra analog ingång för en annan ljudkälla. Och inte nog med det, den har dessutom en analog ljudutgång för alla som fortfarande har en förstärkare med analoga ingångar.

A/D Phono Box S har även en USB-port med variabel volym, så att man kan digitalisera LP-skivorna genom att koppla den direkt till datorn.

Ljudtema.se

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-