Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Detta släpper Apple 2013

Hur blir det egentligen med iWatch, iTV, iPhone 5s, en större iPhone, en billigare iPhone, iPad 5 och iPad Mini 2?

Av / 2013-02-18 - 14:17
Detta släpper Apple 2013

Rene Ritchie är chefredaktör för bloggen iMore, som ett flertal gånger har lyckats pricka rätt när de förutspått kommande Apple-lanseringar.

Bland annat hade Ritchie redan i augusti 2012 en mycket exakt gissning om iPad mini, flera månader innan den släpptes.

Om iMore-redaktören har ovanligt bra källor hos Apple eller om han har en välputsad kristallkula i källaren vet vi inte, men faktum är att ofta är värd att lyssna på när han förutspår vad Apple sysslar med.

Nu har Ritchie delat med sig av vad han tror om den senaste tidens rykten när det gäller kommande Apple-produkter, inklusive den smarta klockan iWatch.


Här är alla rykten – och vad som kanske händer:

iWatch: Det finns ännu inget lanseringsdatum (eller några specifikationer) men den smarta klockan är något som Apple satsar seriöst på, och det är så gott som säkert att vi kommer att få se den i affärerna i år. Och om du tycker att det låter dumt med ett smart armbandsur, skriver Ritchie, så kom ihåg hur dumt det lät med en kombination av mobiltelefon och iPod innan iPhone släpptes.

iTV: TV-marknaden förändras hastigt och Apple ligger lågt. Apple har en utvecklingsavdelning som arbetar med en flatskärms-TV, men det kommer inte någon färdig TV den närmaste tiden. Åtminstone inte i år.

iPhone s5, större iPhone, billigare iPhone: Precis som iPhone 4s var 2011 års stora släpp (efter iPhone 4 som kom året innan) blir iPhone 5s – eller om den heter något annat – att bli efterföljaren till iPhone 5. Däremot ska vi inte räkna med vare sig någon större iPhone eller någon billigare iPhone. Apple fortsätter dock med traditionen att sälja äldre modeller till lägre priser.

iPad 5 och iPad mini 2: Nästa ”stora” iPad får en helt ny design i stil med den som Apple introducerade med den första iPad mini. Det innebär bland annat att kanten runt skärmen blir mindre och att iPad 5 blir lättare än iPad 4. Nya iPad mini får högupplöst Retina-skärm. Båda dessa förbättringar kräver bättre LED-teknik och bättre batterier, något som Apple arbetar med för högtryck, så räkna med dessa två nya surfplattor 2013.

Sådan kan de komme til at se ud - iPad 5 med nyt design og iPad mini 2 med retina-skærm
Så kan det se ut: iPad 5 med ny design och iPad mini 2 med Retina-skärm.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen