Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Detta är inget fotografi

Bilden som föreställer Morgan Freeman ser ut som ett fotografi men är gjort med fingermålning på en iPad. Se hur det gick till!

Av / 2013-12-05 - 09:11
Detta är inget fotografi

Att det finns många fantastiska appar där ute visste vi. Men att det gick att måla så här med fingrarna på skärmen en iPad verkar nästan för bra för att vara sant. Bilden påminner om det berömda citatet ”Ceci n’est pas une pipe” av den belgiska konstnären René Magritte, som ansåg att hans tavla av en pipa var just en tavla. Och ingen pipa.

Ur samma synvinkel är detta en tavla, inget fotografi, hur levande det än ser ut. Porträttet är målat av Kyle Lambert som tillbringat 200 timmar i Procreate-appen på en iPad. Det ät verkligen imponerande av en app som inte ens kostar en femtiolapp.

Här är en time-lapse-video av alla 285 000 fingerdragen, uppsnabbat till en videosnutt på 3:42 minuter.

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen