annons
annons

Hifi

Denon DP-200, skivspelare med USB

Nu kan man ta med sig LP-skivorna i fickan. Åtminstone om man har en Denon DP-200 USB, för då kan man kopiera över musiken till ett USB-minne.


Denon har konstruerat mången tung skivspelare i sina dagar. De flesta av dem har dock försvunnit från marknaden, och finns nu bara att få tag på på begagnatmarknaden. Där de sällan blir liggande osålda.

Nu för tiden är sortimentet – i varje fall här hemma – en sorglig historia. Men den här fiffiga modellen fick oss att haja till, eftersom den är något mer än en 3 kilo lätt plastgrammofon.

Denon DP-200 USB har, som namnet ger en antydan om, en USB-port som gör att man kan kopiera över musiken från LP-skivorna direkt till ett USB-minne. Det kan i sin tur pluggas in direkt i Denons finfina S-52DAB eller någon annan mikroanläggning, men till spelaren ingår också programvaran Trans Music Manager som man använder för att överföra musik till datorn och sedan ansluter man till Gracenote och laddar ner information om filerna. Musiken lagras som MP3-filer med 192 kbit/s-kvalitet.

Och inte nog med det, spelaren har dessutom en inbyggd skivspelarförstärkare (RIAA-steg) så att man kan koppla in DP-200 USB till en analog linjeingång på vilken förstärkare som helst.
 
www.hifiklubben.se
 

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-