Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Den går än!

Det var rejäla doningar som Commodore byggde. En polsk bilverkstad har kört sin C-64 i 25 år!

Av / 2016-09-30 - 14:19
Den går än!

Ska din dator ha en i7-6700HQ-processor eller räcker det med i5? Och ska den ha 8 eller 16 GB minne? Vi testar massor av datorer för att hjälpa våra läsare att välja rätt när de ska uppgradera.

Men alla behöver inte uppgradera så ofta. På en bilverkstad i Gdansk står det en urgammal Commodore 64-dator (eller ”Vic-64:a som de kallades i folkmun) som har kört oavbrutet i 25 år. Den är täck av smuts och har dessutom överlevt en översvämning. Men den kör trofast vidare, år efter år. Och varför byta ut något som fungerar?

Bilden, som måste göra varje nörd varm i själen, togs av polacken Bartek Gatz i januari och har nu hittat fram till Commodores (ja, de finns än) amerikanska Facebook-sida.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

AI planerar svenskars semester

Styr datorn med hjärnan

Solpaneler i ögonen?

Googles AI fantiserar fram spel

Ny AI utmanar GPT-4

Google släpper mini-AI

Kinas superdator slår rekord

AI-generator skapar realistiska videor

ChatGPT får minne – som kan stängas av

Kan det här pannbandet styra drömmar?

Googles chattbot byter namn till Gemini

ISS får uppgraderad dator

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen