Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Definitive reducerar bruset

Nyhet från ett av USA:s populäraste hörlursmärken.

Av / 2015-04-24 - 09:32
Definitive reducerar bruset

Definitive Technology grundades 1990 och är kanske mest kända för sina enorma, bipolära högtalare med inbyggda subbasar. Och deras mindre högtalare med passiva baselement som har ett mycket potent ljud utan att priserna är skyhöga.

Nu vill DefTech, som företaget också kallas, utvidga sin repertoar och bli mer välkända bland vanligt folk, inte bara hardcore-entusiaster som gillar hifi och hemmabio. De har därför inlett ett samarbete med artisten John Legend för lanseringen av en rad nya ljudprodukter. En av dem är hörlurarna Symphony 1.

Definitive Technology är kända för sin ”attention to detail” på högtalarsidan och känner vi dem rätt så har de haft samma värderingar när de konstruerat sina hörlurar.

Symphony 1 är slutna lurar med aktiv brusreducering. Byggkvaliteten sägs vara hög, med frekvent bruk av aluminium för att göra kåporna starka och lätta, men det finns också en vadderad bygel som går att justera för att bli så bekväm som möjligt.

Bluetooth klarar trådlös anslutning och stöder aptX för optimal ljudkvalitet. Det betyder att hörlurarna är praktiska att använda tillsammans med andra Bluetooth-enheter, till exempel TV-apparater. Det går naturligtvis att lyssna med kabel också (3,5-mm minijack).

DefinitiveTechnologySymphony1

Knappar styr volym, telefonsamtal och avspelning. Brusreduceringen går också att stänga av om man vill. Batteriet sägs räcka i uppemot 15 timmar.

Definitive Technology Symphony 1 kostar cirka 3 500 kronor.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marshall rockar vidare

Löjligt billigt från HiFiMAN

B&O Atelier Edition i norrskensfärger

Topplista: Hörlurar och öronproppar till påskledigheten

Hjälp hörseln med AirPods Pro

Lycka till med att köpa dessa

De bästa öronproppaena får en efterträdare

Skullcandy: GROM-ljud för små barns öron

Ännu bättre Accentum från Sennheiser

Förstärkare från HiFiMAN

Beyerdynamic firar 100 år med specialutgåva

Använd solen som kraftkälla

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen