annons
annons

De första bilderna på Sony Xperia Z1

Vi har fingrat på Sonys nya prylar, bland annat deras nya mobiltoppmodell!

Sonys största nyhet på årets IFA-mässa är det nya smartmobil-flaggskeppet Xperia Z1, men den japanska elektronikjätten bjöd på andra överraskningar också på pressmötet.

Vi försökte pilla på så många av de nya apparaterna som möjligt – vilket inte var så enkelt, för det var ganska så många journalister som hade tackat jag till mötet …

Der var mødt adskillige hundrede journalister op for at deltage i Sonys pressemøde, der traditionen tro åbnede årets IFA-messe i Berlin.

Sony lanserade ett brett spektrum av nya produkter på IFA-pressmötet, men mest intressant var nya smartmobilen Xperia Z1, som det hade läckts information om ett par dagar före mässan.

Der lød klapsalver og folk rejste sig fra stolene, da Sonys topchef, Kazuo Hirai, kunne præsentere Xperia Z1.
När pressmötet var över strömmade vi därför ut i massan av journalister för att försöka få tag på den nya telefonen! Och vi kan redan nu avslöja att vi ser fram emot att få testa den!

Der er masser af kræfter i Xperia Z1, der kommer med en Snapdragon 800 quad-core processor på 2,2 GHz. Alligevel føles telefonen utrolig let, og den er mere "håndvenlig" end forgængeren Xperia Z.
Det finns massor av kraft i Xperia Z1, som är utrustad med en Snapdragon 800 quadcore-processor på 2,2 GHz. Ändå känns telefonen otroligt lätt och den är mer ”greppvänlig” än föregångaren Xperia Z.

Xperia Z1 er udstyret med en 5" Full HD skærm baseret på Sonys såkaldte Triluminos skærmteknologi, der giver ekstremt skarpe farver, hvilket vi netop har konstateret i vores test af phablet'en Xperia Z Ultra.
Xperia Z1 är utrustad med en 5-tums full-HD-skärm med Sonys så kallade Triluminos-teknik vilket ger extremt skarpa färger, något vi också kunde konstatera när vi testade den enorma mobiltelefonen Xperia Z Ultra nyligen.

Sony har givet Xperia Z1 en ordentlig ekstern højttaler - muligvis inspireret af HTC One, omend der blot er én højttaler i bunden af Xperia Z1, så den kan altså ikke spille stereolyd med den eksterne højttaler ligesom konkurrenten.
Sony har utrustat Z1 med en riktig yttre högtalare, möjligtvis inspirerade av HTC One, även om det bara sitter en enda högtalare längst ned på Sony-mobilen så att den inte kan spela i stereo som HTC One.

Nærbillede af rammen på Sony Xperia Z1. Den er støbt i ét stykke aluminium.
En närbild av ramen på Sony Xperia Z1. Den är gjuten i ett stycke aluminium.

Som tillbehör till Xperia Z1 – och för övrigt den tidigare Xperia Z-modellen också – lanserade Sony också två objektiv, Cybershot QX100 och QX10, som kan sättas fast på telefonens baksida. Enligt Sony närmar sig bildkvaliteten vad man kan förvänta sig av Sonys finare kompaktkameror.

DSC09599 kopi
Vi fick också titta närmare på några andra Sony-produkter innan vi var tvungna att gå vidare till nästa pressmöte. Här är den nya hybriddatorn VAIO Fit.

VAIO Fit er Sonys nye hybridcomputer, der både kan agere almindelig laptop samt tablet. Den kommer i tre størrelser på henholdsvis 13", 14" og 15" skærm.
VAIO Fit fungerar både som laptop och surfplatta. Den finns i tre storlekar – 13, 14 och 15 tum – och kör Windows 8.

Till sist hade Sony en liten överraskning till dem som inte sett den förut. Vi pratar naturligtvis om PlayStation 4.

Og såmænd om Sony ikke havde taget en udstillingsmodel af PlayStation 4 samt den nye controller med på IFA 2013.
Baskemig om inte Sony hade ett exemplar av PlayStation 4 och den nya handkontrollen med sig till IFA …

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-