annons
annons

Comhem lanserar TiVo i Sverige

Samlar innehållet och gör det tillgängligt när man vill på många plattformar

Comhem tar nu ett stort steg från sina gamla kabelboxar med inspelningsmöjlighet tack vare samarbetet med amerikanska Tivo. Företaget har sedan 90-talet släppt boxar som gör det lättare att hitta och spela in TV-program.

TV-guide iPad
TV-guiden på en iPad

En stor skillnad mot tidigare boxar är att man förutom tv-kanaler får tillgång till en filmbutik, play-tjänster och appar. Allting behandlas som likvärdigt av boxen vilket gör att man kan söka i alla källor samtidigt. I skrivande stund finns bara Youtube som app och play-tjänsterna är begränsade till CMore Play, Viasat Film och Cirkus (BBC och iTV). I morse tillkännagavs dock att man från och med december även kommer att få tillgång till Netflix.

Sök
Smartsök i TV-utbudet, Playtjänster och Filmbutiken samtidigt

Det smarta med Tivo är dock att den gör det lätt att spela in sådant man vill se och hitta liknande program. Den lär sig vad man tittar på och kommer med tiden med bättre och bättre rekommendationer. Man kan även skapa önskelistor med ämnen, skådespelare eller regissörer. Allt som matchar dyker upp i listan över favoriter. Boxen kan även spela in tv-serier man följer, oavsett om de ändrar kanal eller sändningstid.

Mitt TiVo iPad
Favoritlistan “Mitt Tivo” på en iPad

Tecknar man något annat än baspaketet får man även tillgång till TivoToGo. Den gör det möjligt att se sina favoritprogram på datorn, surfplattan eller smartmobilen. Man kan strömma live-tv, starta om program eller se program man missat. Dessutom kan appen användas som en fjärrkontroll, styra boxen och schemalägga eller radera inspelningar även när man inte är hemma. Kommer till en början för iOS men en Android-version är under utveckling.

TiVo-box och fjärrkontroll

Den nya Tivo-boxen har en 1 gigabyte hårddisk och tre stycken tuners vilket gör att man exempelvis kan se på en kanal och spela in två andra kanaler samtidigt.

Tivo Bas 149 kr/mån
Tivo Mellan 279 kr/mån
Tivo Plus 339 kr/mån
Tivo Max (80 kanaler) 449 kr/mån

Bindningstid 12-24 månader, aktiveringsavgift 0-899 kr.
Lanseringserbjudande: Tivo Max för 279 kr i 3 månader.

Tivo finns tillgängligt från 30 september.

tivo.comhem.se

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-