Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Comhem lanserar TiVo i Sverige

Samlar innehållet och gör det tillgängligt när man vill på många plattformar

Av / 2013-09-25 - 23:00
Comhem lanserar TiVo i Sverige

Comhem tar nu ett stort steg från sina gamla kabelboxar med inspelningsmöjlighet tack vare samarbetet med amerikanska Tivo. Företaget har sedan 90-talet släppt boxar som gör det lättare att hitta och spela in TV-program.

TV-guide iPad
TV-guiden på en iPad

En stor skillnad mot tidigare boxar är att man förutom tv-kanaler får tillgång till en filmbutik, play-tjänster och appar. Allting behandlas som likvärdigt av boxen vilket gör att man kan söka i alla källor samtidigt. I skrivande stund finns bara Youtube som app och play-tjänsterna är begränsade till CMore Play, Viasat Film och Cirkus (BBC och iTV). I morse tillkännagavs dock att man från och med december även kommer att få tillgång till Netflix.

Sök
Smartsök i TV-utbudet, Playtjänster och Filmbutiken samtidigt

Det smarta med Tivo är dock att den gör det lätt att spela in sådant man vill se och hitta liknande program. Den lär sig vad man tittar på och kommer med tiden med bättre och bättre rekommendationer. Man kan även skapa önskelistor med ämnen, skådespelare eller regissörer. Allt som matchar dyker upp i listan över favoriter. Boxen kan även spela in tv-serier man följer, oavsett om de ändrar kanal eller sändningstid.

Mitt TiVo iPad
Favoritlistan ”Mitt Tivo” på en iPad

Tecknar man något annat än baspaketet får man även tillgång till TivoToGo. Den gör det möjligt att se sina favoritprogram på datorn, surfplattan eller smartmobilen. Man kan strömma live-tv, starta om program eller se program man missat. Dessutom kan appen användas som en fjärrkontroll, styra boxen och schemalägga eller radera inspelningar även när man inte är hemma. Kommer till en början för iOS men en Android-version är under utveckling.

TiVo-box och fjärrkontroll

Den nya Tivo-boxen har en 1 gigabyte hårddisk och tre stycken tuners vilket gör att man exempelvis kan se på en kanal och spela in två andra kanaler samtidigt.

Tivo Bas 149 kr/mån
Tivo Mellan 279 kr/mån
Tivo Plus 339 kr/mån
Tivo Max (80 kanaler) 449 kr/mån

Bindningstid 12-24 månader, aktiveringsavgift 0-899 kr.
Lanseringserbjudande: Tivo Max för 279 kr i 3 månader.

Tivo finns tillgängligt från 30 september.

tivo.comhem.se

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Här är Sonys nya TV-modeller för 2024

TCL C855 går upp till 98 tum

Här är TCL 115X955 MAX

Nu kan du titta på OLED-TV på flygresan

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Jätte-TV redo för Sverige

Se vad vi hittade hos LG i Tyskland

Smygtitt på LG:s nya OLED-modeller i Frankfurt

163 tum, någon större?

Nu i butik: TCL X955-serien

Smygtitt på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Våra OLED-TV-apparater är de bästa för film

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen