Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Comeback för Ford!

Harrison Ford bekräftar att han gör comeback som Deckard i uppföljaren till Blade Runner.

Av / 2015-03-02 - 12:54
Comeback för Ford!

Det har gått hela 33 år sedan Ridley Scotts dystopiska sci-fi-klassiker ”Blade Runner” hade premiär. Nu kommer uppföljaren och Harrison Ford gör comeback i huvudrollen.

Blade-Runner_3
När det begav sig: Harrison Ford som Deckard i originalet från 1982.

Filmklassikern, som bygger på novellen ”Do Androids Dream of Electric Sheep?”, berättar historien om androider som gör uppror och ställer frågan om de verkligen kan ha känslor. Den utspelas i en dyster framtidsversion av Los Angeles 2019, där Deckard jagar androider (”replicants”) som är farliga för människor. Under sin jakt faller han för en android (Sean Young) och ställer frågor om sin egen mänsklighet

Blade-Runner_poster
”Blade Runner” (1982) har släppts på nytt hela fyra gånger i olika ”director’s cut”-versioner, senast 1987 som ”Final Cut”.

Inspelningen av uppföljaren påbörjas nästa sommar, denna gång med Scott som verkställande producent och medförfattare. Inga andra skådespelare än Ford är ännu så länge knutna till projektet. Dennis Villeneuve (”Prisoners”) ska regissera.

Premiärdatum och mer om handlingen (bortsett från att den ska utspelas flera årtionden efter den första filmen) är okänt.

Blade-Runner_2

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Se trailern!

Premiär idag!

Känslorna är tillbaka!

Netflix slår tillbaka!

Premiär idag!

And the Oscar Goes to...

Trailern är här!

Se trailern för den nya serien från skaparna av Game of Thrones

Netflix Slam: Nadal vs. Alcaraz

Ny svensk/norsk Netflix-serie

Taylor Swift kommer hem till dig!

Klar för Netflix!

0
Rulla till toppen