Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Technics återupplivar sin skivspelare

Den legendariska DJ-skivspelaren SL-1200 återuppstår med flera förbättringar – och i en specialversion.

Av / 2016-01-07 - 08:49
Technics återupplivar sin skivspelare

Världens förmodligen mest kopierade skivspelare försvann från marknaden för ett par år sedan. Vilket resulterade i att begagnatpriserna sköt i höjden och ofta hamnade på samma nivå som nypriset.

Men nu är Technics klassiker snart tillbaka i butikerna, i en moderniserad version som heter Grand Class SL-1200G. Fortfarande med s-formad tonarm, pitch-kontroll och direktdrift.

Foto: Technics

Foto: Technics

Den nya versionen väger 18 kilo och är bättre dämpad, med ett flerskiktschassi med 10 mm tjock topplatta av aluminium och en nu kärnlös motordrift som reducerar vibrationer ytterligare.

Skivspelaren kommer även i en begränsad upplaga som bara byggs i 1 200 exemplar och heter SL-1200GAE. Den har en tonarm av magnesium och ett något annorlunda utförande med serienumret synligt på ovansidan.

Technics nya SL-1200-spelare kommer tyvärr inte förrän mot slutet av 2016.

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0
Rulla till toppen