annons
annons

Nyheter

Canons minsta i snabbare version

Canons enda kompakta systemkamera EOS M har fått en mycket snabbare efterträdare i EOS M2, som är ännu mindre och dessutom trådlös.

Det är inte så lätt att se skillnad på Canon EOS M och den nya EOS M2, men Canon lovar att man ska märka det tydligt när man fotograferar. Kameran ser nästan precis ut som den snart två år gamla föregångaren, fast kanterna har slipats till här och var så att kamerahuset är ännu kompaktare.

Men det allra viktigaste har förbättrat fotoegenskaperna, en del av dem markant. Föregångarens akilleshäl var autofokusen, som trots en märkbar förbättring genom en uppdaterad programvara ändå inte riktigt hängde med konkurrenterna. Nu lovar Canon att de löst problemet en gång för alla med hjälp av en blixtsnabb hybridfokus som täcker cirka 80 procent av bildytan och som låser fokus 2,3 gånger snabbare.

Canon-EOS-M-CMOS

Bildsensorn tycks vara densamma, med 18 megapixlar i APS-C-format, men tack vare en bättre Digic 5-bildprocessor finns förutsättningar för högre bildkvalitet.

Känsligheten är utökad till ISO 25600. Kameran har kvar pekskärmen men har uppgraderats med inbyggt wifi så att man kan använda smartmobilen som fjärrkontroll och ladda upp bilder till internet eller Canon Image Gateway.

Canon-EOS-2M-bak

EOS M2 släpps nu i december, i första vändan finns den i svart och vitt. Ännu så länge finns det inga planer på att sälja den utanför Japan, så det återstår att se om den dyker upp i europeiska butiker.

Föregångaren EOS M går däremot att köpa fortfarande, för runt 3 000 kronor inklusive den fina 18-55 mm-zoomen. Vårt test av den (som gjordes innan Canon uppdaterade programvaran och förbättrade autofokusen) hittar du här.

Canon.se

Canon-EOS-M2-hands

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-