Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

nyhet

Canon-skrivare med påfyllning

När bläcket tar slut i Canons nya skrivare kan du fylla på nytt själv.

Av / 2018-01-16 - 13:53
Canon-skrivare med påfyllning

Få saker är lika irriterande som pipet som talar om att skrivaren har slut på bläck. Om man inte har någon ny bläckpatron liggande så kan det hända att man inte får några utskrifter alls.

En Canon Pixma-fotoskrivare säger precis som de flesta andra ingenting om bläcknivån förrän det är för sent. Men den nya generationen Pixma har bläckpatronerna på framsidan så att man ser bläcknivån innan man börjar skriva ut. Kassetterna är påfyllningsbara, med hjälp av bläckflaskor som är formade på ett sätt som minimerar söl och läckage.

Läs också: Tester av fotoskrivare

De nya skrivarna heter Pixma G och finns i fyra varianter. De mest intressanta är kanske multifunktionsskrivarna G4510 och G3510. De har LCD-skärm som visar status, stöder wifi-utskrifter och har plats för 100 ark vanligt papper.

Foto: Canon
Foto: Canon

 

De har svart pigmentbläck som ska ger bättre textutskrifter och dye-baserat färgbläck för fotoutskrifterna. Alla Pixma-modellerna skriver ut kantlösa bilder i upp till A4-format och de stöder PosterArtist Lite-programmet som kan användas för att skapa affischer och broschyrer.

Man kan också organisera bilder, göra fotomontage, kalendrar och mycket mer med webbtjänsten My Image Garden. Skrivarna stöder Canons Creative Park, en kostnadsfri webbtjänst som bland annat har 3D-modeller, gratulationskort, ramar och masker.

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Först med 8K-video

Flexibel monopod

Panasonic uppgraderar Lumix S5IIX

Flyg drönare med sticka och glasögon

Ljusstarkt och lätt 50 mm

Superzoom som klarar allt

Nya versioner av en av våra favoriter

Världens coolaste analoga snabbkamera?

Nikon Z9 får nya funktioner

Seriös fotoutrustning från Leica

Gammalt filmformat får en renässans

Avslöjar nytt zoomobjektiv

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen