annons
annons

Nyheter

Bose ger bättre ljud till små och stora TV-apparater

Kompakt ljudlimpa med subbas och ljudsockel till stora skärmar.

Om tanken på att dra metervis med kabel runt hela vardagsrummet känns överväldigande så har Bose två förslag på hur man kan få bättre ljud från TV:n utan att offra hela helgen åt projektet – eller sätta förhållandet på svåra prov.

Det handlar om de två soundbar-systemen CineMate 15 och Solo 15. Även om installationen är enkel lovar Bose att de ska ge ett kraftfullt ljud till TV-serier, musik, film, sport och datorspel.

Cinemate är Boses enklaste hemmabiosystem och består av en kompakt ljudlimpa och en subbas. Ljudsockeln Solo 15 är däremot den största i sin klass från Bose och sägs ha ett förbättrat ljud och ett större format som passar till de ständigt växande skämstorlekarna.

Båda systemen är utrustade med Boses egen patenterade TrueSpace-teknik som ska ge ett intensivt ljud som fyller hela rummet med tydliga dialoger och ljudeffekter.

CineMate 15
CineMate_15_system-460x434

CineMate 15-ljudlimpan är bara 30,5 cm bred, 7 cm djup och 8,5 cm hög så den kan läggas framför TV:n. Den kopplas in med en enda kabel som ingår. Ljudlimpan har fyra högtalarelement, två på framsidan och ett på varje sida. Acoustimass-subbasen kopplas till limpan med en tre meter lång kabel. Allt sköts från en universalfjärrkontroll som styr både ljudsystemet och andra vanliga enheter som TV, kabel-TV-mottagare, DVD- och Blu-ray-spelare.

Solo 15
Solo_15_lydsystem_til_TV-460x196

Med en bredd på 62,8 cm, ett djup på 35,6 cm och en höjd på 7,6 cm är Solo-ljudsockeln avsedd för skärmstorlekar upp till 127 cm (50 tum). Systemet har fem element, inklusive centerhögtalare. Det behövs bara en anslutning – från högtalaren till TV:n. Programmerbar fjärrkontroll ingår som kan styra systemet och alla inkopplade enheter.

CineMate 15 och Solo 15 går redan att köpa och kostar 6 000 respektive 4 500 kronor.

bose.se

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-