Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Böjd mobiltoppnyhet från LG

Det är inte bara TV-apparaterna som ska vara konkava i år. LG har böjt den lilla skärmen på sin lyxmobil – som till och med läker sig själv och tar bort repor automatisk

Av / 2014-01-10 - 20:56
Böjd mobiltoppnyhet från LG

LG:s konkava mobiltelefon Flex är ingen överraskning. Vi har skrivit om den förut. Men nu är den så nära verklighet att LG tagit med sig den till CES-mässan. Och vi har till och med fått ta del av specifikationerna.

Formen påstås vara mer än bara en cool design. Det konkava skalet följer kindens form vilket innebär att mikrofonen och högtalaren kommer närmare munnen och örat.

 

LG_flex_side
LG G Flex är en lyxtelefon med många smarta funktioner som gör den smidig att använda. Precis som på förra årets toppmodell, LG G2, finns de fysiska knapparna på baksidan så att användaren kommer åt dem enkelt med pekfingret. Man kan få igång skärmen genom att trycka på den två gånger. Andra funktioner har namn som Quick Theatre, Dual Window och Swing Lockscreen.

LG_flex_bagside

Att göra en telefon konkav innebär flera tekniska utmaningar. Den 6 tum stora och välvda Plastic OLED-skärmen (P-OLED) är framtagen av LG särskilt för G Flex. Men utvecklingsavdelningen har även varit på studiebesök på systerföretaget LG Chem, där det skaffat världens första böjda mobilbatteri.

Den självläkande baksidan reparerar små repor som kommer från normalt slitage. På YouTube finns ett populärt klipp där användare använder vassa föremål och repar LG Flex – och där reporna försvinner av sig själv. LG avråder dock kunderna från att testa hur bra självläkningen fungerar.

LG G Flex släpps på den svenska marknaden under första kvartalet.

Specifikationer
Processor: 2.26 GHz quad-core Qualcomm Snapdragon 800
GPU: Adreno 330, 450MHz
Skärm: 6 tum HD (1280 x 720), konkav P-OLED (Real RGB)
Minne: 2 GB DDR3 + 32 GB eMMc
Kamera: 13 Mp (baksida) / 2,1 Mp (front)
Batteri: 3 500mAh
Operativsystem: Android 4.2.2 Jelly Bean
Mått: 160,5 x 81,6 x 7,9-8,7mm
Vikt: 177g
Nätverk: LTE / HSPA+ / GSM
Trådlöst: Bluetooth 4.0, USB 3.0, Wi-Fi (802.11 a/b/g/n/ac), NFC
Färg: Titan
Ljud: 24-bit, 192 kHz

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0
Rulla till toppen