annons
annons

Nyheter

Böjd 4K-TV från Sony

Sony lovar att du får en fantastisk 4K-bild och ett spännande surroundljud om du köper nya Bravia S90.

Välvda TV-apparater har blivit ett begrepp efter Samsung släppte sin nya 8-serie med välvd skärm. Vad många inte vet är att Sony också har böjda TV-apparater. S9-serien med välvd Full-HD-panel säljs bland annat i USA. Nu kommer S9-serien till till Europa – fast i 4K-version!

Sonys nya Bravia S90 4K Ultra-HD-TV kommer i 75 och 65 tum och enligt Sony ska ”skärmens exakta, beräknade välvning” suga in oss tittare i handlingen. Vår erfarenhet av välvda skärmar är att de absolut kan ha en omslutande effekt, fast man måste antingen välja en riktigt stor skärm eller sitta väldig nära för att märka av någon skillnad mot en vanlig platt-TV. Därför har även Sony valt att satsa på de större 65- och 75-tumsformaten.

Samma bildkvalitet som i X9-serien
Bortsett från den böjda formen delar S90 många tekniska egenskaper med den populära X9005-serien. Listan över finesser innehåller bland annat den färgsprakande Triluminous Display-tekniken samt X-tended Dynamic Range som ger bättre dynamik och kontrast i både mörka och ljusa scener. Och så naturligtvis 4K X-Reality Pro, Sonys avancerade uppskalningsteknik som gör om vanliga HD-sändningar och Blu-ray-filmer till snudd på 4K-kvalitet.

Spännande flerkanalsljud
Det är inte bara bilden som är mer omslutande med S90. Sony-skärmen har 4.2-kanaliga ”multi-angle”-högtalare med separata element för vänster-, höger- och surround-kanaler, som tack vara digital ljudbehandling ska skapa ett slags virtuellt surroundljud (en teknik vi känner igen från de mer avancerade ljudlimporna). ClearAudio+ Discrete Processing avkodar de digitala surroundljudspåren med högsta möjliga kvalitet.

För att återge låga frekvenser på ett kraftfullt sätt har Sony-skärmen två renodlade bashögtalare, men det går också – precis som med andra Bravia 2014-modeller – att komplettera med den trådlösa subbasen SWF-BR100 för att ge mer krut åt filmerna. Subbasen finns i svart och vitt för att matcha olika inredningar.

Tekniska specifikasjoner, BRAVIA S90

Screen Size 75 tum (KD-75S9005B) / 65 tum (KD-65S9005B)
Resolution 4K (3840×2160)
Picture Engine 4K X-Reality PRO
Colour TRILUMINOS Display
Brightness & Contrast X-tended Dynamic Range
Motionflow Motionflow XR800Hz
Speaker System 4.2ch Multi-angle Live Speaker with Discrete Processing
One-Flick Entertainment Quick Start & Playback; Direct Access with new User Interface; Intuitive Control with One-Flick Remote
User Experience Social Viewing; Live Football Mode; One-touch mirroring; Photo share
3D Active (two pairs of glasses supplied)
Skype Camera and mic Built-in
One-Flick Remote Included
Wireless Subwoofer Option (SWF-BR100) or (SW-BR100B)

 

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-