Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

B&O Play föryngrar sig

Beoplay H4 är gjord för en yngre publik. Den är trådlös och har batteri som räcker i uppemot 19 timmar.

Av / 2017-02-10 - 14:26
B&O Play föryngrar sig

Det går undan för B&O Play, som släpper den ena hörluren efter den andra. Det senaste tillskottet är Beoplay H4 som blir den nya instegsmodellen i B&O:s sortiment med trådlösa hörlurar. Men det ska man inte stirra sig blind på: även om det här är instegsmodell så har ribban lagts högt, vilket också syns på prislappen.

Rent stilistiskt bygger H4 vidare på designen vi sett förut i de trådlösa hörlurarna i Beoplay-serien. Med andra ord handlar det fortfarande om rena linjer, ett minimalistiskt uttryck och få visuella element, vilket tillsammans med ett bra ljud ska göra Beoplay H4 till något speciellt. Modellen riktar sig dock mot en något yngre publik än vad B&O brukar göra, och kan mycket väl tolkas som ett försök att stjäla marknadsandelar från konkurrenter som Beats och Bose.

Foto: B&O Play
Foto: B&O Play

”Den grundläggande filosofin hos B&O PLAY är att leverera ett autentiskt ljud – att betrakta varje del separat för att optimera och förenkla både form och funktion, så att musiken blir en autentisk upplevelse som tilltalar alla våra sinnen. Vår största utmaning var att filosofin skulle komma till uttryck i varje enskild liten detalj”, säger Jakob Wegner som ligger bakom designen.

Lammskinn och aluminium
Precis som sina äldre släktingar är Beoplay H4 gjord av läckra och rejäla material. Även den här gången handlar det om lammskinn och aluminium som ska ge en skön och stabil passform. I likhet med H7-modellen täcker öronkuddarna öronen vilket också har en ljudisolerande funktion. Sladden mellan kåporna är överdragen med flätat tyg och sticker fram diskret på båda sidor – i bästa retrostil.

Knappar istället för beröring
En sak som antingen är uppskattat eller irriterande i seriens dyrare modeller är touch-funktionen. Den har försvunnit i H4, förmodligen på grund av kostnaden – fast det är kanske inte så dumt ändå, ibland kan touch-funktion nämligen vara lite störande. I stället är H4 utrustad med tre fysiska knappar.

Batteriet laddas fullt på bara 2,5 timmar och påstås räcka till musik trådlöst i upp till 19 timmar. Skulle strömmen ta slut så går det naturligtvis att spela med den medföljande minijack-kabeln i stället. Ljudet styrs från B&O:s BeoPlay App, där man också kan se batterinivån.

Ännu så länge finns Beoplay H4 bara i färgen ”Charcoal Grey” och kostar 3 000 kr.

Mikael Hansen
(f. 1982): Frilansjournalist på L&B Home. Mikael började som teknikjournalist på Gamereactor 2006. Därifrån gick han vidare till GEAR magazine, där han också fick stor erfarenhet av att stå framför kameran. En magisterexamen senare återvände han som journalist på Ljud & Bild och senare som redaktör för TechRadar. Mikael skriver om allt från datorer och mobiltelefoner till smart home, ljud och gaming.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Först med 8K-video

Flexibel monopod

Panasonic uppgraderar Lumix S5IIX

Flyg drönare med sticka och glasögon

Ljusstarkt och lätt 50 mm

Superzoom som klarar allt

Nya versioner av en av våra favoriter

Världens coolaste analoga snabbkamera?

Nikon Z9 får nya funktioner

Seriös fotoutrustning från Leica

Gammalt filmformat får en renässans

Avslöjar nytt zoomobjektiv

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen