annons
annons

Nyheter

Blu-ray-tungviktare från Pioneer

Bland höstens nya A/V-produkter från Pioneer hittar vi två BD-spelare i tungviktsklassen.

Streaming av film och serier på nätet blir allt populärare, men för dem som är intresserade av att ha bästa möjliga bild och ljud till sin filmsamling är det fortfarande Blu-ray som gäller. Åtminstone till ett eventuellt nytt 4K-Blu-ray-format dyker upp.

BDP-LX/58
Nu vill Pioneer slå ett slag för highend-spelarna. De två nya vapendragarna som ska ta upp kampen med Oppo BDP-103 och BDP-105 och andra heter BDP-LX88 och BDP-LX58. Två universalspelare som enligt Pioneer själva ska vara av ”referenskvalitet” och har överlägsen ljud- och bildkvalitet samt uppskalning till 4K.

BDP-LX58-Sr
Pioneer BDP-LX58

BDP-LX88-Sr
Pioneer BDP-LX88

Båda modellerna har en extra kraftig konstruktion med ett stabilt och tyst drivverk och ett chassi i flera skikt som ger extra skydd mot vibrationer. De har också dubbla HDMI-utgångar med ”jitterfri” PQLS-digitalöverföring till kompatibla Pioneer-hemmabioförstärkare, samt DLNA-nätverksanslutning för musikstreaming. Den största skillnaden mellan de två är att BDP-LX88 har en extra påkostad analogdel med SABRE32-omvandlare.

Om priset är någon indikation så bör vi kunna förvänta oss en förträfflig bild från de nya Pioneer-spelarna. BDP-LX58 ska kosta cirka 6 000 kronor och för toppmodellen BDP-LX88 får man punga ut med cirka 11 000 kronor.

Det är inte så ofta vi testar Blu-ray-spelare i den här prisklassen men om det finns intresse bland våra läsare så skulle vi kunna tänka oss att göra en ”shootout” mellan de mest påkostade spelarna där ute. Vi tar tacksamt emot förslag på vilka modeller som skulle kunna vara med i ett sådant test!

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-