annons
annons

Bjässe-TV från Sharp

Sharps TV-monster LC-90LE757E sägs vara världens största LCD-skärm med LED-bakbelysning. Nu finns den i Sverige.

Världens största LCD-LED-TV har en diagonal på 90 tum. Det är samma sak som 1,2 meter på höjden och 2 meter på bredden, så det gäller att bereda plats om den ska få plats i vardagsrummet.

Panelen är från senaste X-gen-generationen och är både utvecklad och tillverkad av Sharp själva. Och enligt Sharp är det inte bara storleken som gör TV:n imponerande.

– Vår 90-tums-LED-tv överträffar allt som konsumenterna har upplevt med LED-tv hittills och ger en otrolig tittarupplevelse, så uppslukande att det känns som om du är en del av handlingen, säger Per-Martin Öhman, nordisk produktchef på Sharp.

– Du kan sitta så nära som 3,5 meter och uppleva en explosion av färger från skärmen, med knivskarp återgivning av detaljer, nästan större än i riktiga livet.

Elegant
Trots enorma mått har TV:n en elegant design, är tunn och väger mindre än man kanske skulle kunna tro. Fast 64 kilo utan stativ är fortfarande inte någon man bär runt på i onödan.

Bakbelyst LED
LC-90LE757E har aktiv 3D-teknik och 200 Hz Active Motion. En kraftfull bildprocessor sägs ge en strålande bild även i snabba rörelser på skärmen. Och eftersom bakbelysningen kommer från lysdioder som sitter bakom panelen i stället för längst kanten är färger, svärta och ljusstyrka jämnt fördelad över hela skärmytan.

Smart TV
Smarta finesser gör att man kan surfa på nätet och TV:n går att integrera och styra med bärbara Android- och iOS-enheter. Det finns stöd för Video-On-Demand och Skype.

Även en tredubbel HD-mottagare och mediespelare för USB och nätverk finns på plats.

Energiförbrukning
Sharp berättar att TV:n har energimärkningen A++ och bara drar 165 watt när den är påslagen, vilket inte är särskilt mycket för att vara en så stor skärm. I viloläget drar den bara 0,2 watt.

Inte gratis
Priset är inte att leka med. Se till att det finns 130 000 kronor på kontot innan du drar kortet i butiken …

Sharp.se

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-