Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Bjässe-TV från Sharp

Sharps TV-monster LC-90LE757E sägs vara världens största LCD-skärm med LED-bakbelysning. Nu finns den i Sverige.

Av / 2013-06-24 - 15:19
Bjässe-TV från Sharp

Världens största LCD-LED-TV har en diagonal på 90 tum. Det är samma sak som 1,2 meter på höjden och 2 meter på bredden, så det gäller att bereda plats om den ska få plats i vardagsrummet.

Panelen är från senaste X-gen-generationen och är både utvecklad och tillverkad av Sharp själva. Och enligt Sharp är det inte bara storleken som gör TV:n imponerande.

– Vår 90-tums-LED-tv överträffar allt som konsumenterna har upplevt med LED-tv hittills och ger en otrolig tittarupplevelse, så uppslukande att det känns som om du är en del av handlingen, säger Per-Martin Öhman, nordisk produktchef på Sharp.

– Du kan sitta så nära som 3,5 meter och uppleva en explosion av färger från skärmen, med knivskarp återgivning av detaljer, nästan större än i riktiga livet.

Elegant
Trots enorma mått har TV:n en elegant design, är tunn och väger mindre än man kanske skulle kunna tro. Fast 64 kilo utan stativ är fortfarande inte någon man bär runt på i onödan.

Bakbelyst LED
LC-90LE757E har aktiv 3D-teknik och 200 Hz Active Motion. En kraftfull bildprocessor sägs ge en strålande bild även i snabba rörelser på skärmen. Och eftersom bakbelysningen kommer från lysdioder som sitter bakom panelen i stället för längst kanten är färger, svärta och ljusstyrka jämnt fördelad över hela skärmytan.

Smart TV
Smarta finesser gör att man kan surfa på nätet och TV:n går att integrera och styra med bärbara Android- och iOS-enheter. Det finns stöd för Video-On-Demand och Skype.

Även en tredubbel HD-mottagare och mediespelare för USB och nätverk finns på plats.

Energiförbrukning
Sharp berättar att TV:n har energimärkningen A++ och bara drar 165 watt när den är påslagen, vilket inte är särskilt mycket för att vara en så stor skärm. I viloläget drar den bara 0,2 watt.

Inte gratis
Priset är inte att leka med. Se till att det finns 130 000 kronor på kontot innan du drar kortet i butiken …

Sharp.se

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Här är Sonys nya TV-modeller för 2024

TCL C855 går upp till 98 tum

Här är TCL 115X955 MAX

Nu kan du titta på OLED-TV på flygresan

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Jätte-TV redo för Sverige

Se vad vi hittade hos LG i Tyskland

Smygtitt på LG:s nya OLED-modeller i Frankfurt

163 tum, någon större?

Nu i butik: TCL X955-serien

Smygtitt på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Våra OLED-TV-apparater är de bästa för film

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen