Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Beovision 11 – nytt flaggskepp från B&O

Platta tv-apparater och bra ljud är två saker som normalt inte hör ihop. Men Bang & Olufsen vill ändra på det.

Av / 2012-10-11 - 23:19
Beovision 11 – nytt flaggskepp från B&O

Bang & Olufsen lanserar nu sin nya toppmodell Beovision 11. Som namnet antyder handlar det om den 11 modellen i Beovision-serien, en serie som redan från sin späda start med Beovison 1 år 2000 har satsat på att kombinera fin bild med kvalitetsljud. Och fastän Beovison 11 absolut också bjuder på nyheter – åtminstone för B&O – som 3D och smart-tv, så är det tydligt att det är de klassiska B&O-dygderna – bra ljud och design – som man satsat på även på det senaste skottet på Beovision-stammen.

BeoVision 11 är således välutrustad på ljudsidan med en ¾” diskant, ett 2” mellanregister och ett 4” baselement till varje kanal i separata gummiupphälgda kabinett placerade under skärmen. I den största modellen handlar det om ett basreflexkabinett medan det i de två mindre modellerna är slutna lådor. Varje element har sin egen ICEPowerförstärkning, En avancerad ny digital signalbehandlingsalgoritm tar hand om och byter mellan olika ljudinställningar beroende på tv-genre: musik, sport, drama, film osv. Vill man bygga ut ljudet ännu mer har BeoVision 11 en komplett och synnerligen kompetent digital surroundprocessor som klarar upp till 12 ljudkanaler via Bang & Olufsens TrueImage-algoritm som hanterar upp- och medmixning av ljudsignaler beroende på antalet ljudkanaler i insignalen och antal högtalare i uppsättningen.

Bilden är också fin
Kärnan i tv-delen är den nya videoplattformen som styr den 200 Hz LED-baserade LCD-skärmen med glanspolarisator – i både 2D och 3D. Med BeoVision 11 introducerar Bang & Olufsen också ett antal nya bildfunktioner, exempelvis 360° Automatic Picture Control, som registrerar ljuset – men inte bara framför utan även bakom och åt sidorna – och mycket övertygande justerar ljusstyrka och kontrast efter det.

BeoVision 11 stöder DLNA så du kan strömma musik från en smartphone eller film från en NAS. Det finns även trådlös internetkoppling på 2,4 eller 5 GHz samt Ethernet till mjukvaruuppdateringar, två USB-ingångar, tre kontakter till styrning av upp till sex externa enheter samt sex HDMI-ingångar. Sist men inte minst blir vänner av Apple-TV säkert glada för att det finns plats att bygga in sin Apple TV i tv:ns  kabinett.

BeoVision 11 har fyra stativmöjligheter i form av motoriserat golvstativ och diskret motoriserat väggbeslag som båda kan styras av fjärrkontrollen, samt manuellt väggbeslag eller stafflistativ.

Pris mm
BeoVision 11 fås i storlekarna  40”, 46” och 55”. Fronttyget kan fås i sex färger, ramen i svart eller silver och baksidan i svart eller vitt.

Priserna hamnar på:

BeoVision 11 40”    56.900 kr
BeoVision 11 46”    71.900 kr
BeoVision 11 55”    94.800 kr

 

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Den här kan inte köpas här hemma

Mer prisvärd hemmabio från Pioneer

Hemmabio-råskinn inne för test

Nu är den äntligen här

Råare surroundförstärkare från Denon

"Alla" älskar Dolby

Nytt ljudformat vill krossa Dolby Atmos

Kolla in den pyttelilla 4K-projektorn

Vill göra 3D-ljud tillgängligt för "alla"

Sonos konkurrerar med Apple och Sony?

Dolby Atmos - utan Atmos-högtalare

Ett bättre alternativ till en soundbar?

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen