Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

BeoSound 5 – ny musikanläggning från Bang & Olufsen

Det är minsann inte varje dag som B&O lanserar ett nytt musiksystem. Men när det väl händer brukar det vara något extra speciellt. Och BeoSound 5 ser onekligen häftigt ut.

Av / 2008-12-01 - 09:21
BeoSound 5 – ny musikanläggning från Bang & Olufsen


Den danska designtillverkarens moderna musikserver ger dig tillgång till hela musiksamlingen från en hårddisk i stället för att krångla med att byta skivor. Plötsligt känns Bang & Olufsens berömda CD-växlare lite gammaldags…
Det nya musiksystemet består av en läcker bordsenhet (BeoSound5) som har en stor LCD-skärm och knappar som man navigerar runt i och styr musiken med. Själva lagringen av filer och ljudanslutningen görs i en separat enhet (BeoMaster 5). Det ingår inga högtalare, så du kan välja mellan B&O:s många aktiva högtalare som ansluts direkt med hjälp av Powerlink-koppling.
Med BeoSound 5 kan man bläddra genom musiksamlingen och få information om låtar, artister och album/omslag. Anläggningen stöder de mest utbredda filformaten, närmare bestämt MP3, WMA och AAC – men inte kopieringsskyddade musikfiler från iTunes (DRM). Lite förvånande är det också att Beosound inte stöder FLAC, vilket är ett av de mest populära förlustfria ljudformaten. Den klarar däremot Microsofts förlustfria format, WMA Lossless samt vanlig CD-ljud. Man kan också lyssna på tusentals radiokanaler på internet.

Intelligent musikavspelning
Tack vare en lagringskapacitet på 500 GB kan du lagra upp till 1000 album med hög ljudkvalitet, eller upp till 6000 i MP3-kvalitet. Nackdelen med en så stor musiksamling är att man lätt kan tappa översikten och att du går miste om musikaliska godbitar. Då kan det vara praktiskt om musiksystemet hjälper dig att välja musik, vilket B&O gör med hjälp av funktionen More Of The Same, MOTS. När du börjar spela din favoritlåt, letar BeoSound 5 automatiskt igenom musikbiblioteket efter låtar som har samma rytm, tonalitet och dynamik. På så sätt kan anläggningen hitta låtar som passar din sinnesstämning. Nästan som att ha en egen DJ…
Vill du köpa ett exemplar får du vänta tills i mars nästa år. Då har du lite tid på dig att sparat ihop de närmare 50 000 kronor som systemet kommer att kosta.

www.bang-olufsen.se
 

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Goldmund effektförstärkare: Fråga bara inte om priset...

En förstärkare för drömmare

Vinyl sätter nytt rekord

Komplett anläggning i retrostil

Skivspelare med plug and play

Nya råskinn från schweiziska Soulution

När hifi var en livsstil

Något unikt för din skivsamling

Äntligen en prisvärd Roon-streamer!

En DAC i samurajernas fotspår?

Den här lilla lådan kan göra dina gamla B&O-högtalare "trådlösa"

Den ultimata förstärkaren

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen