Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

nyhet

Bättre trådlöst ljud från Dynaudio

Den kritikerrosade Xeo-högtalarserien kommer i nya versioner med ännu bättre ljud och inbyggt Bluetooth.

Av / 2018-03-01 - 11:07
Bättre trådlöst ljud från Dynaudio

De stiliga Dynaudio Xeo-högtalarna är några av de bästa i sin klass. Men nu hävdar Dynaudio att de har ansträngt sig ännu mer och lyckats åstadkomma ett ännu bättre ljud från helt nya Xeo-versioner.

Xeo 30 och Xeo 20 ersätter Xeo 6 och 4, som vi testade för fyra år sedan.

Förbättrade akustiska och elektriska egenskaper ligger till grund för de nya modellerna. Nya kompressor- och limiter-algoritmer ska ge bättre bas och kontroll över ljudvågorna – off-axis – och digitalprocessorerna är också trimmade.

På baksidan av högtalarna finns kontakter för både analoga och digitala ljudkällor, upp till 24 bit/96 kHz-ljudfiler stöds. Bluetooth aptX finns integrerat, för trådlös strömning av upp till 16-bitars ljudfiler.

Vill man streama 24-bitars ljudfiler behöver man köpa till Dynaudios separata Connect-enhet.

Allting styrs från fjärrkontrollen som ingår, och IR-mottagaren har äntligen flyttat från ovansidan av högtalarna till under baselementen på fronten.

Xeo 20 är den kompakta stativmodellen, en något större version av Xeo 2 (som finns kvar i sortimentet) med en 14 cm MSP-bas och Dynaudios fina 28 mm Esotar-diskant.

Golvhögtalaren Xeo 30 har två 14 cm baselement och en 28 mm diskant i ett större kabinett som går djupare i basen och passar bättre i större rum.

Högtalarna finns i matt vit eller svart lack och kommer längre fram i vår. Priserna förmodas hamna i trakterna av 22 000 kr för ett par Xeo 20 och 36 000 kr för ett par Xeo 30.

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0
Rulla till toppen