Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Bättre flow med Flow

Det låter konstigt, men är riktigt genialt.

Av / 2017-06-12 - 08:48
Bättre flow med Flow

Om inte din arbetsgivare heller vill ställa upp med en MacBook, så att du måste växla mellan OS X och Windows varje dag, så känner du igen irritationen och problematiken med att flytta text och filer mellan operativsystemen. Och så finns ju trasslet med att använda olika möss för att styra olika datorer, din arbets-PC och din Mac hemma. Men nu kan det bli mycket enklare!

Logitech har byggt in en nu funktion i deras senaste mus som heter Flow – och den ger verkligen arbetsdagen ett nytt flyt.

Det låter som försäljningssnack, men är faktiskt inte dumt alls. Vi fick funktionen demonstrerad på ett evenemang i Stockholm och har även provat på det på kontoret hemma. Vi är riktigt förtjusta – det fungerar!

Så fungerar Flow:

Till skillnad från en mus som du bara delar mellan datorerna – det kan du naturligtvis också göra – så kopplas även de båda datorerna ihop. Det betyder att de förutom att styras med samma muspekare även kan kopiera text och filer hur smidigt som helst mellan de båda datorerna, precis som du är van vid att göra mellan program på en dator. Det är bara att klippa och klistra, i stället för att skicka e-post med bifogade filer till dig själv.

Flow-funktionen går att ställa in så att musen automatiskt hoppar över till den andra skärmen när du kommer till kanten på den första, eller bara fungerar när du trycker på en knapp. Väljer du det förstnämnda så flyttar du bara pekaren till kanten av ena skärmen så dyker den upp på den andra efter bara en sekund. Elegant och smidigt, och säkert något som kan öka produktiviteten.

Foto: Logitech
Foto: Logitech

Logitech försäkrar att alla kommunikation mellan de två datorerna naturligtvis är krypterad.

Flow fungerar både med Windows och Mac, samt mellan de båda operativsystemen.

Logitech Flow finns inbyggt i de senaste MX-mössen (MX Master 2s och MX Anywhere 2S) samt M720, M950 och M585.

Mikael Hansen
(f. 1982): Frilansjournalist på L&B Home. Mikael började som teknikjournalist på Gamereactor 2006. Därifrån gick han vidare till GEAR magazine, där han också fick stor erfarenhet av att stå framför kameran. En magisterexamen senare återvände han som journalist på Ljud & Bild och senare som redaktör för TechRadar. Mikael skriver om allt från datorer och mobiltelefoner till smart home, ljud och gaming.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen