annons
annons

Nyheter

Bärbar DSD-DAC

Nano iDSD från iFi Audio är en batteridriven digitalomvandlare som avkodar både vanligt PCM och DSD.

Den lilla gulliga D/A-omvandlaren påstås vara världens minsta bärbara batteridrivna som spelar högupplösta format, inklusive PCM från 44,1 till 384 kHz och DSD 5,6/6,2 MHz (SACD)

Omvandlaren tar emot signaler via USB 3.0. Den har både vanliga RCA-utgångar och ett minijack-uttag. Dessutom finns en koaxial digitalutgång för den som till exempel har en highend-DAC som ger ännu bättre ljud men som saknar USB-port.

idsd3

Förutom att fungera ihop med PC och Mac ska Nano iDSD klara bärbara spelare och mobiler med iOS- och Android-operativsystem. Då behövs en adapter till Type B USB.

Omvandlaren har så kallad True Native-avspelning vilket innebär att den avkodar signalen helt perfekt, bit för bit, och är asynkron och alltså avkodar signalen med en egen klocka i stället för datorns egen. Det går också att välja mellan olika filterinställningar för att anpassa ljudkaraktären efter den personliga smaken.

idsd2

Till skillnad från många andra bärbara digitalomvandlare har Nano iDSD en analog volymkontroll till hörlurar och aktiva högtalare. Den går naturligtvis att koppla till stereon också. Eftersom den är batteridriven, med 10 timmars speltid, går det att använda den i bilen också – eller i fickan.

Pris: ca 2 000 kr

Transientdesign.se

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-