annonse
annonse

Årets prylar

Som alltid är prylkategorin ett brokigt område som spretar åt alla håll. Men här ryms några av de viktigaste grunkorna vi använder oss av varje dag: mobilen, surfplattan, aktivitetsarmbandet och datorn. Du sköna nya värld!

annonse

2017 har varit ett bra år för spelnördarna. Hela tre nya spelkonsoler har kommit. Där finns något för både barn och vuxna. Även den virtuella verkligheten har växt, särskilt PlayStation har utmärkt sig med en egen VR-hjälm. Apples MacBook Pro har fått konkurrens från Microsofts Surface Book och årets bästa smartmobil är något överraskande inte en iPhone, utan Samsungs Galaxy 8+. När det gäller smartklockor har dock Apple dragit det längsta stråt, och deras iPad är fortfarande den okrönte surfplattekungen. Det smarta hemmet är fortfarande inte lika smart som vi hade velat, men utvecklingen går åt rätt håll. Under tiden kan vi ägna oss lite åt oss själva och räkna steg och få kompetent vägledning från några av de många smarta aktivitetsprylarna.

 

ÅRETS PRYLINNOVATION

PlayStation VR

Pris: 4 700 kr
playstation.com
Betyg: 4

VR åt folket

I och med lanseringen av PlayStations PSVR når tekniken en mycket större målgrupp. PlayStation har utan tvekan gjort mycket rätt med sitt PSVR-headset. Tekniken är övertygande och själva produkten är synnerligen välgjord. Detta är årets pryl-innovation tack vare en stor potential. Det enda vi egentligen saknar är bra spel. Vi hoppas att de kommer, så att det inte slutar med att PSVR bara ligger och samlar damm.

Läs hela vårt test av PlayStation VR

 

 

ÅRETS BÄSTA DATOR

Microsoft Surface Book

Pris: 22 000 kr
Webb: microsoft.com
Betyg: 5

 

 

Solid hybrid

Book är en laptop som är ensam i sitt slag och kan därför inte jämföras direkt med vare sig Apples MacBook Pro eller andra 2-i-1-datorer. Det speciella gångjärnet gör att skärmen kan kopplas loss så att man får en surfplatta. Den kostar dock och Microsofts första riktiga laptop passar kanske inte alla. Lyckligtvis är den fullproppad med snabb maskinvara och ett batteri som räcker en hel dags arbete. Äntligen har MacBook Pro fått en rival.

Läs hela vårt test av Microsoft Surface Book

 

 

ÅRETS BÄSTA SPELKONSOL

Nintendo Switch

Pris: 3 700 kr
Webb: nintendo.se
Betyg: 5

Varken fågel eller fisk

Det är trevligt att kunna konstatera att Switch sticker ut positivt från konkurrenterna och inte bara är ännu en konsol i raden. Om man tittar på enhetens fysiska mått måste man också berömma Nintendo. Med tanke på den ringa storleken är det oerhört imponerande vad den spottar ur sig. Av samma skäl vore det inte rättvist att jämföra Switch direkt med Sonys och Microsofts spel. Switch är något helt nytt och annorlunda – en frisk fläkt.

Läs hela vårt test av Nintendo Switch

 

 

Les också:

Sumiko förnyar pickup-sortimentet

En skivspelare utan pickup är som en bil utan hjul. Bra kontakt med underlaget är essentiell för höga prestanda.

Hemmabio på 12 kvadratmeter

Finns det hjärtrum så finns det stjärterum, burkar man säga. Och finns det stjärterum så finns det bannemej plats för en hemmabio också!

Parasound Halo JC5

Potenta 400 stereowatt låter lockande. Speciellt som det kommer från Parasound.

Leica släpper en vidvinkelzoom till SL

Det är på tiden, skulle vi vilja säga. En vidvinkelzoom bör finnas i varje kamerasystem och nu får Leica SL äntligen sin.

Hublot gör smartklocka

När Hublot gör en smartklocka i en liten upplaga vet man att den blir dyr.

140 watt från rörförstärkare

Monoförstärkaren Reference 160M tar plats i Audio Researchs referensklass och kan användas med många olika radiorör.

Tele till Fujifilms mellanformatkamera

Här är det första teleobjektivet till GFX50S, mellanformatkameran vi testade nyligen.

Trådlösa sportproppar från Supra

Kevlarförstärkta Nero-X tål tuffa träningspass

LittleZoe dämpar brus

Här är en förstärkare som vi inte har sett förut – som löser ett problem på et unikt sätt.

Ruark satsar på multiroom

Med inbyggt Spotify och Tidal är läckra MRx från engelska Ruark ett lockande alternativ bland alla trådlösa högtalarna där ute.

LG

LG har blivit synonymt med kontrastrika OLED-skärmar och släpper en uppsjö av nya 2018-modeller.

annonse
annonse
annonse
annonse
x
Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut material från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål, under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Materialet får inte användas för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts