annonse
annonse

Hörlurar för alla

Det kommer allt fler hörlurar i olika kategorier. Så här hittar du de bästa för dig.

annonse

För ett antal år sedan förde hörlursmarknaden en tynande tillvaro. Man hade kanske ett par rejäla hörlurar för hemmet, som man pluggade in i stereon eller TV:n när man inte ville störa familjen. Och möjligen ett par ”walkman-lurar” till sin portabla musikapparat. Men i och med intåget av mobilen och strömmande musik så har marknaden exploderat. Idag är det inte ovanligt att man har ett par musiklurar för hemmet, ett par trådlösa proppar till jobbpendlingen, ett par brusreducerande för långresorna, ett par tåliga till gymmet. Och så vidare.

Ska du bara lyssna hemma eller också i farten? Lyssnar du enbart till musik, och är det i så fall viktigast med naturlig ljudåtergivning, eller mer insmickrande med tung bas? Behöver du en mikrofon så att du kan svara i telefon eller använda dem för internettelefoni? Ska du använda dem till flera olika apparater som kanske har olika anslutningar? Allt detta påverkar vilken lur som är rätt för dig. Eller vilka.

 

Årets trådlösa hörlurar: Audio Technica ATH-DSR7BT

3 500 kr
eu.audio-technica.com
Betyg: 6

 

Strålande debut

 Jag har lyssnat på massor av bra musik trådlöst. Fast inte med det överflöd av detaljer som väller över mig här. Särskilt diskanten sticker ut. Små fina hi-hat-detaljer och spröda träblåsljud imponerar. Audio-Technica gör en gång för alla upp med Bluetooths rykte som en praktisk men mindre hifi-duglig teknik. ATH-DSR7BT är verkligen en sällsynt fullträff för pengarna. Och när man dessutom får trådlös anslutning och en digital förstärkare med i priset, är det inget annat än imponerande.

Läs hela testet av Audio Technica ATH-DSR7BTÅrets brusreducerande hörlurar: Sony WH-1000XM2

4 000 kr
sony.se
Betyg: 6

Fulländad brusreducering

Precis som sin föregångare låter WH-1000XM2 fantastiskt. Nu har Sony forskat ännu mer om brusreducering och tar numera hänsyn till lufttrycket . Basen är bestämd och fyllig och ljudet är ett bra snäpp mer raffinerat än i Bose QC35. Särskilt i övertonområdet låter Sony betydligt mer finmaskigt. Ofta brukar man ha ett par brusreducerande hörlurar till resor och ett annat till seriöst musiklyssnande. Med WH-1000XM2 vågar vi påstå att man inte behöver välja.

Läs hela testet av Sony WH-1000XM2

 

 

Årets highend-hörlurar: Focal Utopia

 42 000 kr
plaudio.com
Betyg: 6

Bra, bättre, dyrast!

När högtalartillverkaren Focal ska demonstrera sin expertis inom personligt ljud sparar de inte in på något. Utopia är ett precisionshantverk inifrån och ut. Allt låter så rent, dynamiskt och musikaliskt att gåshuden bara är tvungen att infinna sig. Och det är förmodligen det billigaste sättet du kan få det här ljudet. Vill du ha motsvarande ljud från ett par högtalare hamnar du enkelt på 300 000 kronor – utan förstärkare eller kablar. Smaka på det, du!

Läs hela testet av Focal Utopia

 


Årets öronproppar: KEF Motion One

2 500 kr
digitalbild.se
Betyg: 6

Lyxiga och flexibla

För den som är ute efter bra ljudkvalitet och bryr sig mindre om prislappen är KEF ett lockande val. De plockar fram detaljer ur musiken som de andra propparna döljer. Och vill man ha ännu bättre ljud kan man använda dem med sladd. För pengarna får man även utsökt design med utmärkt byggkvalitet. Däremot känns Motion One inte lika eleganta runt halsen på grund av den oväntat klumpiga kragen. En kompromiss som musikälskaren nog kan leva med.

Läs hela testet av KEF Motion One

 


Årets träningslurar: JBL Reflect Contour

1 000 kr
jbl.com
Betyg: 5

 

 

Som fastlimmade

JBL är en välkänd aktör, och de klarar sig precis som vanligt helt lysande. Ljudkvaliteten är bra utan att vara fantastisk och batteritiden är bra. Men det som gör att Reflect Contour verkligen sticker ut är passformen. De trillar helt enkelt inte ur, hur hårt du än sliter i sladden, vilket är ett stort plus. Anledningen är de dubbla bågarna på varje sida som både sitter inuti och utanpå örat. Hade det bara funnits lite mer bas och fjärrkontrollen varit lättare så hade det blivit maxbetyg.

Läs hela testet av JBL Reflect Contour

 

 

Årets highend-proppar: Beyerdynamic Xelento remote

9 500 kr
se.eetgroup.com
Betyg: 6

Kanske världens bästa

Vi föredrar ofta att använda öronproppar eller ett par små on-ear-lurar i ställer för stora hörlurskåpor. Det betyder att vi gör lite avkall på ljudkvaliteten för att slippa se ut som idioter.

Den byteshandeln tycker inte Beyerdynamic att man ska behöva göra. Beyerdynamic Xelento är utan tvekan de bästa musikpropparna jag har hört. De spelar all slags musik med övertygelse genom att låta superdetaljerat men aldrig tråkigt. Ett par perfekt balanserade öronproppar som sopar mattan med alla andra.

Läs hela testet av Beyerdynamic Xelento remote

Les også:

Audio-Technica tar bort bruset

Hörlurar med ljudreducering säljer som glass i solsken, men alla är inte lika bra. Men de här …

Här är 12 av våra bästa rekommendationer för trådlösa hörlurar – med och utan brusreducering.

ANC-hörlurarna får bättre brusreducering och längre batteritid.

Med halvöppna HP-3 vill Klipsch trycka in deras välkända signaturljud rakt i hörselgången.

Håll koll på alla erbjudanden – här är de bästa hörlurarna vi har testat i år.

Pryma Air Cable kopplas till dina Sonus faber Pryma 01 och tar emot trådlöst ljud från mobilen.

Efter framgångarna med Elear och Utopia kommer Clear och lägger sig mittemellan.

Det här är mer än bara en förstärkare för fickan, det är en DAC också. Och den orkar driva de flesta hörlurar.

Beats hörlurar har väl de flesta hört talas om. Nu kommer den bästa hittills.

Vi har lyssnat på Audio-Technica ATH-ADX5000.

Hörlurar för nacken?

Den bärbara hörlursförstärkaren HA-2SE driver det mesta.

På forsidan nu

Sony DSC-RX0

Sony har länge varit specialister på miniatyrisering. De har gjort de minsta videokamerorna, de minsta stillbildskamerorna och den minsta Walkman-spelaren....

9 Resehögtalare

Resehögtalare blir allt mer populära. Många har insett att det är trist att alla sitter med mobilen och lyssnar för...

Olympus PEN E-PL9

Storleken på kameran är avgörande för många. Om den är för stor och tung så betyder det att den används...

Denon AH-D5200

Denon gör hörlurar av alla klasser och sorter. Från in-ear-sportmodeller till highend-modeller avsedda för lugn och ro hemma. Denon AH-D5200...

6 trådlösa öronproppar

Det är inte alla som tycker det är kul att släpa kroppen till det lokala gymmet för att bränna kalorier....

annonse
annonse
annonse
annonse