Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Apple Watch i ny version

Apple hade med sig en splitter ny Apple Watch upp på scen i San Francisco.

Av / 2016-09-07 - 23:11
Apple Watch i ny version

Även om Apple Watch inte alls kan kallas för samma succé som iPhone så säljs det fortfarande hyggliga mängder av dem. Apple Watch är faktiskt det näst mest sålda klockmärket i hela världen – och det på bara två år.

Nu är Apple beredda att släppa lös efterträdaren. Inte Apple Watch 2, utan Apple Watch Series 2.

Den nya modellen ser ut som föregångaren, men inuti boetten har det blivit plats för en del förbättringar. Där sitter naturligtvis en ny processor, en så kallad andra generationens SiP (system in a Package).

Skärmen är dubbelt så ljusstark. 1000 nits gör den till den starkaste displayen som Apple gjort någonsin.

Foto: Apple
Foto: Apple

Vattentät ner till 50 meter
Som vi misstänkte och hade hört ryktas har klockan numera en inbyggd GPS-mottagare, till stor glädje för alla motionärer som kan låta mobilen ligga kvar hemma. Men den mest intressanta förbättringen är förmodligen att klockan har blivit vattentät. Och inte bara ”IP-någonting”, utan ett veritabelt dykarur. Apple Watch Series 2 är vattentät ner till 50 meters djup. Med andra ord kan man hålla koll på träningen och använda appar även om man befinner sig på botten av världens djupaste swimmingpool!

För icke-dykarna är det nya materialet kanske lika intressant. Klockan finns numera i en keramikversion. Det är tåligare än det låter – keramikskalet är faktiskt fyra gånger starkare än stål!

Nya Apple Watch släpps, precis som iPhone 7, 16 september. Priserna börjar på 3 000 kronor.

Gamla Apple Watch finns kvar och heter numera Series 1. Den får samma processor som den nya modellen, men har ingen superskärm och är inte vattentät.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Rulla till toppen