Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Ny app från Skype-grundare

Janus Friis ligger bakom appen Wire, som flätar samman text, tal, bilder, video och musik.

Av / 2014-12-03 - 23:02
Ny app från Skype-grundare

Wire används för telefonsamtal, meddelanden samt överföring av bilder, musik och video mellan telefoner, surfplattor och datorer. Appen har utvecklats under två år och ungefär 60 personer har arbetat på projektet. En av dem är Janus Friis, grundare av Skype.

R11; Skype lanserades för mer än ett decennium sedan. Mycket har ändrats sedan dess, nu är vi alla vana med gratis samtal och SMS och vi har vant oss med att bära våra datorer i fickan, säger Friis i ett pressmeddelande.

Wire-appen är gratis och finns till iOS, Android och OS X. Enligt pressmeddelandet kombinerar den hög ljud- och bildkvalitet med elegant design och används för telefonsamtal, textmeddelanden och utväxling av bilder, musik och video via SoundCloud och YouTube.

Wire-samtalen synkroniseras på alla enheter som användaren har och är utformad för att få ut maximalt ur bland annat iPhone 6, iPad och de senaste Android-enheterna.

50ceb8_Wire_-_Products_-_iPad_1_

Appen är skapad av en skara produkt- och teknikutvecklare som tidigare arbetat på bland annat Apple, Skype, Nokia och Microsoft. Företagets huvudkontor ligger i Schweiz och har ett utvecklingscenter i Berlin.

Wire går att ladda ner över hela världen från och med i dag till iOS och Android.

wire.com

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen