Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Äntligen får Yamaha Spotify!

Vi har väntat på att Yamahas receivrar ska får Spotify sedan i november. Nu är det äntligen på gång! Det är Spotify Connect som har orsakat fördröjningen.

Av / 2013-09-06 - 16:43
Äntligen får Yamaha Spotify!

Ungefär samtidigt som det bestämdes att Yamahas hemmabioreceivrar skulle få en Spotify-uppgradering beslöt sig Spotify för att inga fler leverantörer skulle få det förrän en ny lösning var färdig. Spotify arbetade på en mer allmän konstruktion som skulle vara enklare att implementera i tredjepartsprodukter.

Därför har Yamaha varit en av tillverkarna som hunnit få gråa hår i väntan på att äntligen kunna släppa produkter med inbyggd Spotify. Och alla kunder har väntat förgäves.

Nu är dock väntan över, tack vare Spotify Connect. På IFA meddelade nämligen Yamaha att de kommer att ha den nya Spotify-tekniken i sina produkter. Det kommer att ske inom en snar framtid, med hjälp av en enkel uppgradering via internet.

Bara senaste generationen
I första vändan är det bara den senaste generationen receivrar som får Spotify Connect, alltså RX-V75- och RX-A30-serierna. Huruvida det även kommer en uppgradering till de äldre RX-V73- och RX-A20-modellerna (eller ännu äldre) har vi inte fått något klart svar på. Vi hoppas naturligtvis på det bästa.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0
Rulla till toppen