annons
annons

IFA 2013

Äntligen får Yamaha Spotify!

Vi har väntat på att Yamahas receivrar ska får Spotify sedan i november. Nu är det äntligen på gång! Det är Spotify Connect som har orsakat fördröjningen.

Ungefär samtidigt som det bestämdes att Yamahas hemmabioreceivrar skulle få en Spotify-uppgradering beslöt sig Spotify för att inga fler leverantörer skulle få det förrän en ny lösning var färdig. Spotify arbetade på en mer allmän konstruktion som skulle vara enklare att implementera i tredjepartsprodukter.

Därför har Yamaha varit en av tillverkarna som hunnit få gråa hår i väntan på att äntligen kunna släppa produkter med inbyggd Spotify. Och alla kunder har väntat förgäves.

Nu är dock väntan över, tack vare Spotify Connect. På IFA meddelade nämligen Yamaha att de kommer att ha den nya Spotify-tekniken i sina produkter. Det kommer att ske inom en snar framtid, med hjälp av en enkel uppgradering via internet.

Bara senaste generationen
I första vändan är det bara den senaste generationen receivrar som får Spotify Connect, alltså RX-V75- och RX-A30-serierna. Huruvida det även kommer en uppgradering till de äldre RX-V73- och RX-A20-modellerna (eller ännu äldre) har vi inte fått något klart svar på. Vi hoppas naturligtvis på det bästa.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-