annons
annons

Nyheter

Android som kexchoklad

En ny version av Android är på väg. Här är en överblick över nyheterna i Android KitKat.

”Have a break, have a KitKat”, lyder slogan för Nestlés kexchoklad. Och nu kan du snart ta en paus med Android-mobilen också, för Google har döpt sin senaste version av Android till samma sak som den berömda chokladbiten.

Android KitKat är efterträdaren till Android Jelly Bean, men det handlar snarare om en uppdatering än en stor revolution. Den får vi nog vänta på tills Android 5 kommer. Android KitKat är version 4.4 och tillhör alltså samma generation av operativsystemet som Jelly Bean och Ice Cream Sandwich.

Den nya Android-versionen rymmer dock en hel del intressanta nyheter, här är några av de viktigaste.

Fungerar med äldre smartmobiler
Ryktena gör gällande att den nya Android-versionen ska kunna köra på mobiler med så lite internminne som 512 MB. Det betyder att även äldre Android-mobiler går att uppdatera till KitKat.

Nytt färgschema
Nu är det slut med Androids blå och grå färgschema. KitKat har ett helt nytt utseende i vitt och grått.

Goodbye-Holo-theme

Uppdaterade appar
En rad fasta Android-appar uppdateras. Det gäller Google Sound Search, Email, Clock, Currents, Cloud Print, Google Authenticator, Play Books, Gallery, Hangouts, QuickOffice, Play Store och Gmail.

Utskriftsfunktion
KitKat har en inbyggd funktion för utskrifter.

Printers-setting-leak-580-90

Nexus 5
Första mobilen med KitKat tycks bli den LG-tillverkade Nexus 5, som sägs ha 5-tums full-HD-skärm, Snapdragon 800-processor, 2 GB RAM-minne och batteri på 2300 mAh. Den franska videofilmen nedan påstås visa en genomgång av Nexus 5, men är en obekräftad källa.

I skrivande stund finns inget officiellt lanseringsdatum för Android KitKat men vi räknar med att operativsystemet kommer någon gång under november.

http://www.youtube.com/watch?v=2ksOJl0PDDg

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-