Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Amazon vill leverera paket med drönare

På riktigt!

Av / 2013-12-03 - 09:26
Amazon vill leverera paket med drönare

Det låter kanske som ett aprilskämt men det är ju faktiskt bara december och detta är på allvar. Från och med nästa år kommer Amazon att börja leverera paket till kunder direkt med drönare – alltså flygande robotar som transporterar varan direkt från Amazons lager till kundens dörr. Till att börja med blir det bara i USA och bara till utvalda kunder, men ändå …

Den nya tjänsten heter Amazon Prime Air och kommer i första hand bara att finnas på prov, tills de amerikanska luftfartsmyndigheterna FAA ger grönt ljus till transporterna med automatiska drönare. Amazons optimistiska gissning är att det förhoppningsvis sker någon gång under 2015.

prime-air_high-resolution02

När tjänsten kommer igång på allvar räknar Amazon med att kunna leverera paket till kunder inom 30 minuter efter beställningen. Helt galet.

Drönarna kommer dock bara att kunna leverera paket som väger upp till 2,5 kilo, men enligt Amazon utgör paket i den storleksklassen 87 procent av alla order.

Läs mer om Amazon Prime Air här.

Här är en video från Amazon som förklarar hur den nya tjänsten går till:

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Solpaneler i ögonen?

Googles AI fantiserar fram spel

Ny AI utmanar GPT-4

Google släpper mini-AI

Kinas superdator slår rekord

AI-generator skapar realistiska videor

ChatGPT får minne – som kan stängas av

Kan det här pannbandet styra drömmar?

Googles chattbot byter namn till Gemini

ISS får uppgraderad dator

Nu ska Googles AI bli smartare - på svenska!

Hyperloop i Italien

0
Rulla till toppen