annons
annons

Alla kan installera iOS 7

Apple har släppt den första beta-versionen av iOS 7 till utvecklare. Men redan nu finns programvaran tillgänglig på diverse ställen på nätet, så vem som helst kan prova det nya operativsystemet.

Varning! Försöker du installera iOS 7 på din iPhone eller iPod touch så gör du det på egen risk. Vi ansvarar inte för vad som händer med din enhet. Vi kan inte heller garantera att det är lagligt att ladda ler betaversionen av iOS från den sida vi länkar till här i artikeln.

I normala fall måste du vara registrerad som utvecklare hos Apple för att kunna ladda ner betaversioner av ny programvara – till exempel iOS 7 eller Mac OS Mavericks – men det finns folk därute som gärna delar med sig till resten av världen och därför går det alltså redan nu att ladda ner den första betaversionen av iOS 7 utan att använda Apples servrar. Det kan du till exempel göra här.

Tänk på att du hämtar rätt version av det nya operativsystemet, beroende på om du har en iPhone 5, iPhone 4S, iPhone 4 eller en iPod touch generation 5.

Skærmbillede 2013-06-11 kl. 15.37.58
Kom också ihåg att göra en säkerhetskopia av din iPhone eller iPod innan du försöker installera betaversionen.

När du laddat ner rätt version av iOS 7 (som laddas ner som en så kallad .ipsw-fil) går du in i iTunes, som måste vara den senaste versionen, oavsett om du har Mac eller PC.

För att installera programvaran ska du INTE välja ”Restore” i iTunes. Klicka i stället på ”Update” samtidigt som du håller ned Alt/Option (Mac) eller Skift (Windows).

Om du vill bli av med iOS 7 igen kan du följa den här guiden.

Den här filmen visar i detalj hur du uppdaterar din ”iPryl” med operativsystemet.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-