annons
annons
annons

Nyheter

77EZ1000 är Panasonics nya OLED flaggskepp

Magnifik bildkvalitet, men den kostar!

annons

Panasonics OLED-flaggskepp EZ1000 har tidigare bara funnits i 65 tum, men nu får den sällskap av storebror 77EZ1000. Den nya toppmodellen har en toppspecad 77-tums OLED-panel från LG samt Panasonics egen HCX2-bildprocessor. Ljuddelen har utvecklats i samarbete med Technics och består av sammanlagt 14 högtalarelement som sitter integrerade i sockeln. En milt sagt häftig TV!

77-tums flaggskepp
Eftersom 55 och 65 tum har blivit det vanligaste så finns det många entusiaster som vill gå upp ett snäpp i storlek. Men de som vill förverkliga drömmen om att ha en 77-tums OLED-skärm hemma får räkna med att punga ut med en hel del! Även om de riktigt stora LCD-skärmar har börjat gå ner i pris så kostar OLED-varianterna fortfarande fläsk – i Panasonics fall närmare 200 000 kronor.

Orsaken är högre produktionskostnader och mindre volymer. Priserna kommer att sjunka i takt med att LG Display utvecklar större produktionslinjer, men under gäller slagdängan: ”You have to pay to play.”

 

STOR TV: Här är måtten på Panasonics nya 77-tums toppmodell. Foto: Panasonic

STOR TV: Här är måtten på Panasonics nya 77-tums toppmodell. Foto: Panasonic

Vi fick en närmare titt på 77EZ1000 i Panasonics monter och det är ingen tvekan om att bildkvaliteten ligger på en otroligt hög nivå. Vi testade nyligen den billigare 65EZ950 med fint resultat men EZ1000 är ett snäpp bättre på färger och kontrast. Panasonic har gett sin toppmodell ett par extra kalibreringsfinesser och garanterar att EZ1000 går utmärkt att använda som professionell studiomonitor!

Här är några av Panasonics specifikationer:
EZ1000: Ultimate Picture Quality – Hollywood to our Home (77- and 65-inch)
• Master HDR OLED – original Panasonic driving technology and unique black filter to maximise OLED advantages
• Studio Colour HCX2 Processor – professional 3D look-up tables deliver accurate colours for Hollywood Cinema Experience
• Extreme Brightness – delivers vivid HDR experience with astounding highlights
• Absolute Black – zero level black expression for highly precise black gradation
• Picture Tuned in Hollywood – tuned by Hollywood colourist to deliver an accurate cinema experience true to the filmmaker’s vision.

 

Länk till EZ1000 på Panasonics hemsida.

 

annons
annons
annons
annons
Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut material från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål, under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Materialet får inte användas för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. .