Bosch, sÀsong 3

Tredje sÀsongen med erfarne ger-fan-i-allt-snuten Harry Bosch Àr fortfarande en stabil och autentisk deckare.

Serien bygger pÄ Michael Connellys bÀstsÀljare och tar oss med till Los Angeles och en av mordrotelns mest erfarna utredare, Hieronymus Bosch. Harry har tillhört Hollywood-avdelningen i flera Ärtionden och Àr en moralisk man av den gamla skolan. Fast inte mer moralisk Àn att han gÀrna tar genvÀgar och utnyttjar grÄzoner för att fÄ avskum dömda. Hans bakgrund prÀglas av mÄnga Är pÄ barnhem och mordet pÄ hans prostituerade mamma.
NÀr den tredje sÀsongen börjar försöker Harry (Titus Welliver) acceptera att hans mammas mördare Àr död. Han fick inte den hÀmnd han lÀngtade efter och kunde inte konfrontera mördaren med meningslösa mordet.
SĂ„g du inte förra sĂ€songen sĂ„ fĂ„r du lite svĂ„rt att komma in i handlingen, för detta Ă€r till stor del en fortsĂ€ttning pĂ„ sĂ€song 2. Flera av Connellys böcker har flĂ€tats ihop (av författaren sjĂ€lv) till TV-formatet. Lite av problemet med den tredje sĂ€songen att den har vĂ€l mĂ„nga historier i gĂ„ng samtidigt – men föga överraskande visar de sig hĂ€nga ihop nĂ€r sĂ€songen utvecklar sig.

https://www.youtube.com/watch?v=9r-pqjV3OIo

Vi tycker att den hÀr sÀsongen har en vÀl trög start, för mycket tid Àgnas Ät tid pÄ kontoret och/eller telefonsamtal. Vilket i och för sig Àr karaktÀristiskt för serien, som tar god tid pÄ sig att bygga upp handlingen och lÄter tittarna bekanta sig med karaktÀrerna. Ur den synvinkeln Àr Bosch lÄngtifrÄn alla halsbrytande ytliga kriminalserier vi Àr vana vid.
Seriens starkaste kort Àr utan tvekan Titus Welliver som Àr en personifiering av en bister, hÄrt arbetande (pÄ grÀnsen till manisk) kriminalpolis. NÀr han den hÀr gÄngen försöker lösa mordet pÄ en knarkande krigsveteran, en stereotypisk rik regissör som försöker komma undan med vÄldtÀkt och mord, samt en seriemördare som Bosch har försökt fÄnga i mÄnga Är (och som han sjÀlv utreds för sin inblandning i) Àr det Welliver som ger historien stabilitet. En traditionell deckare som det tar lite tid innan den kommer igÄng, men som Àr stabil underhÄllning. 4 stjÀrnor.
Bildkvalitet hos HBO Àr i stort sett vÀldigt bra, men det finns svagheter och för lite detaljer i mörka scener. LjudspÄret har bra surround men lite för platt ljud som saknar djup och tyngd. Recensionen bygger pÄ alla 10 avsnitten av sÀsong 3, som nu gÄr att strömma i sin helhet pÄ HBO Nordic.

 

Fakta:

HBO
Release: 22 april 2017
Regi: Alex Zakrzewski
Med: Titus Welliver, Jamie Hector, Amy Aquino, Pola Urbay, Lance Reddick, Madison Lintz,
Genre: Krim
Land: USA
År: 2017
LĂ€ngd: 8:30

Rating:
 • FILM:
 • EKSTRA:
 • LYD:
 • BILDE:
 • Les ogsĂ„

  It: SkrÀmmande bra!

  HÀrlig retro-rysare med trovÀrdiga karaktÀrer och en historia som Àr vÀrd att berÀtta.

  Snömannen: En slapp och osammanhÀngande historia

  Hollywood kommer till Norge med dunder och brak – men resultatet Ă€r mest en fjuttig kinapuff!

  Mother!: Oförglömligt obehaglig

  MĂ€sterregissören Darren Aronofsky bjuder pĂ„ en obehaglig filmupplevelse som du kommer att behöva tid för att ”skaka av dig”.

  Blade Runner: ENASTÅENDE!

  Den ursprungliga Blade Runner finns i sammanlagt sju olika versioner. Uppföljaren behöver bara en – den Ă€r perfekt frĂ„n början!

  Springsteen on Broadway

  Just nu spelar Bruce Springsteen sin mest unika serie konserter nĂ„gonsin – pĂ„ sjĂ€lvaste Broadway. Under mellandagarna var Ljud & Bild – andĂ€ktigt – pĂ„ plats.

  The Leftovers: Djupt drama

  Hur gÄr de som Àr kvar vidare nÀr 2 % av jordens befolkning plötsligt försvinner i tomma luften?

  Tulip Fever: KonstnÀrlig konstig soppa

  Visuellt lÀckert drama som irrar runt som en huvudlös höna.

  Britannia: Rule Britannia!

  Lyckad genre-mix mellan historiskt (blodigt) drama och fantasy.

  Dunkirk

  Christopher Nolan gör det igen! Bjuder pĂ„ en gedigen filmupplevelse med kvalitet frĂ„n A till Ö.

  Harry Potter: Trollkarlsmagi

  En av tidernas mest uppskattade filmserier, om den lite nördiga killen med trollstav och runda glasögon, slÀpps nu pÄ 4K UDH BD.

  The Zookeeper’s Wife: Fascinerande historia, platt berĂ€ttad

  Schindler’s List med zoo-knorr. Fascinerande, men trist odramatisk.

  Biler 3: TrÄkiga bilklyschor

  Sistan rundan med vÄra högst levande bilvÀnner blir bara en onödig uppvisning av medelmÄttighet.
  Support Prenumeration

  VÄrt kundcenter hjÀlper dig om du har frÄgor eller behöver hjÀlp med din prenumeration.

  Du kan skicka mail eller kontakta oss pÄ telefon

  MĂ„ndag- Fredag

  0900 – 1130 ock 1230 – 1500.

  Support Tlf: 08-411 49 90
  Support: prenumeration@ljudochbild.se
  ×