annons
annons
annons
Anmeldelse:

100 Code, säsong 1

annons

HBO

HBO har släppt en ny serie som rättar in sig i ledet av komplexa deckare från Norden. Tyvärr lyckas inte 100 Code leverera tillräckligt med kvalitet trots en snygg rollista och amerikansk krydda.

I både New York och Stockholm har det inom en tidsrymd av tolv månader dykt upp flera lik av unga, blonda och blåögda kvinnor. Den amerikanske polisen Tommy Conley (Dominic Monaghan) från New York får ett specialtillstånd att bistå Stockholmspolisen som observatör. Han måste samarbeta med den svenske polisen och paragrafryttaren Mikael Eklund (Michael Nyqvist) som inte har mycket till övers för den kompromisslöse amerikanen.

Skandinaviska kriminalhistorier har alltid hållit en relativt hög standard och på senare år har de också fått mycket uppmärksamhet utomlands, där de kallas ”Nordic noir”. Gemensamt för genren är att historierna är mörka och komplexa mordhistorier som ofta har två olika partner som också är mörka och komplexa.

100 Code följer samma recept men imponerar inte nämnvärt. Historien är bra nog, men utvecklas till en trasslig historia med svaga bihandlingar. Karaktärerna är inte heller särskilt intressanta och skådespelarna verkar oinspirerade emellanåt. När serien dessutom är ganska dåligt regisserad och inte särskilt spännande rent visuellt så är slutresultatet en besvikelse. Vi hoppas på en starkare fortsättning. Tre stjärnor.

Säsong 1 av 100 Code går att strömma från HBO Nordic och den tekniska kvaliteten är hög. Ljudspåret är mycket bra och bilden håller en bra standard även om bildkvaliteten varierar en smula.

 • Release: 6 mars 2015

 • Regi: Robert Moresco
 • Med: Michael Nyqvist, Dominic Monaghan, Peter Eggers, Hedda Stiernstedt, Kristoffer Berglund, Danilo Bajarano
 • Genre: Thriller
 • Land: Sverige
 • År: 2015
 • Längd: 4:18

 • Film
  Extra
  Ljud
  Bild
  Har du något att tillägga?
  Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.

  Lämna ett svar

  Läs också

  The Last Gentleman

  The Last Gentleman

  En legend tackar för sig i en film med karaktär, särprägel och mängder av charm – precis som Redford själv. Lägg till som favorit
  Us

  Us

  Skaparna av Get Out bjuder på ännu en finstämd skräckklassiker. Lägg till som favorit
  Carnival Row, säsong 1

  Carnival Row, säsong 1

  Narnia möter Penny Dreadful i Amazons nya storsatsning.Lägg till som favorit
  Beforeigners, säsong 1

  Beforeigners, säsong 1

  Den första norska HBO-serien är ett mycket originellt koncept: en sci-fi-komedi. Och den håller delvis. Lägg till som favorit
  Shazam!

  Shazam!

  Småcharmig superhjältekomedi om tonårskille som får alla sina drömmar uppfyllda. Lägg till som favorit
  Captain Marvel

  Captain Marvel

  Häftiga Brie Larson kicks ass som hårdför superhjälte med atomkrafter. Lägg till som favorit
  Backdraft 2 – Fire Chaser

  Backdraft 2 – Fire Chaser

  Uppföljaren till tuffa actionfilm från 1991 skämmer ut sin föregångare Lägg till som favorit
  Amundsen

  Amundsen

  Ett kallt porträtt av en av de största polarforskarna och äventyrarna genom tiderna. Lägg till som favorit
  annons
  Stäng meny